Google Wallet paslauga startuos šią savaitę?

Google Wallet paslauga buvo anonsuota dar gegužės mėnesį, apie tai rašėme ir mes, tačiau iki šiol nebuvo matyti jokių tolimesnių jos integracijos ženklų. Tačiau ši situacija su Google Wallet gali pasikeisti jau artimiausiu metu.

Pasirodė pranešimai, jog Google jau šią savaitę paleis Google Wallet paslaugą. Šie pranešimai pasirodė ne be pagrindo, kadangi būtent šią savaitę prasideda NFC World Congress renginys.

Kaip žinia, Google Wallet bus susieta su MasterCard mokėjimo kortele ir leis „papildyti“ savo telefonus išankstinio mokėjimo kreditais (PayPass) ir vėliau tiesiog užmokėti už pirkinius pasinaudojus išmaniuoju telefonu.

Deja, bet tikriausiai kaip ir didelė dalis Google paslaugų, taip ir Google Wallet iš pradžių bus skirta tik JAV rinkai. Taip pat paslauga kol kas veiks tik su Google Nexus S įrenginiu, kuriame „sukasi“ Android 2.3.4 operacinės sistemos versija.

NFC World Congress renginys prasidėjo jau šiandien, o į jį turėtų susirinkti 2500 NFC puoselėtojų ir specialistų, kurie kalbės apie šios technologijos ateitį. Kalbas sakys MasterCard Europe atstovas Johnas Lambertas, Visa, Samsung ir kitų gerai žinomų kompanijų darbuotojai.

Visgi žvelgiant į Google Wallet galimybes iškyla dvejonės jausmas, kadangi paslauga galiausiai bus pasiekiama tik siauram ratui vartotojų. Google apie tai yra svarsčiusi – Ericas Schmidtas gegužę užsiminė, jog kompanija viliasi šią technologiją perduoti ir kitiems gamintojams, nors šie ir negamintų Android įrenginių.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.