Gali būti, kad „Intel“ stalinių kompiuterių segmente naudos 6+16 „Meteor Lake“ dizainą

Praėjusių metų pabaigoje buvo pranešta, kad „Intel“ praleidžia būsimą „Meteor Lake“ mikroarchitektūrą, skirtą staliniams kompiuteriams, bet 2023 m. pabaigoje ji debiutuos mobiliojoje platformoje, o 2024 m. – „Arrow Lake“, kuri bus skirta abiem platformoms. Tuo tarpu „Intel“ 2023 m. turėjo išleisti staliniams kompiuteriams skirtą architektūrą „Raptor Lake Refresh“. Dabar paaiškėjo, kad ir „Raptor Lake Refresh“, ir „Meteor Lake“ architektūros pasieks stalinius kompiuterius, tik neaišku kada.

Akivaizdu, kad „Intel“ stipriai kovos su AMD, o maksimalus „Meteor Lake“ procesoriaus branduolių skaičius bus tik 6 didieji branduoliai ir 16 efektyvių branduolių. Tik tiek, kad tiek P, tiek E branduoliai su „Meteor Lake“ gaus didesnę spartą per taktą (IPC). Procesoriuje yra iki šešių „Redwood Cove“ P branduolių, kurių IPC padidėja, palyginti su dabartiniais „Raptor Cove“ branduoliais; taip pat pristatomi nauji „Crestmont“ E branduoliai. Daug kas priklausys nuo pastarųjų IPC padidėjimo.

Galiausiai yra platformos klausimas. Mažai tikėtina, kad „Meteor Lake“ bus palaikoma dabartinėje LGA1700 platformoje, todėl tikimasi, kad „Intel“ debiutuos su nauju LGA1851 lizdu, pirma skirtu „Meteor Lake-S“, o paskui „Arrow Lake“ procesoriams. Tačiau naujasis lizdas galėtų išlaikyti aušintuvo suderinamumą su LGA1700.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.