Gandai apie „nVidia“ „Ampere“ architektūrą

Tikrai žinome, kad „nVidia“ dirba prie sekančios vaizdo plokščių architektūros, manoma, kad ji turės „Ampere“ kodinį pavadinimą. Galime tvirtinti, kad naujos vaizdo plokštės bus gaminamos naudojant 7 nm litografiją, manoma, kad „nVidia“ gamybos partneriu bus „Samsung“, o ne TSMC.

Gandai apie vaizdo plokštes visada susilaukia daug dėmesio, bet reikia priminti, kad tai gali būti ir klaidinanti informacija. Be to, „nVidia“ žinoma kaip ta kompanija, kuri puikiai sugeba kontroliuoti informaciją ir gandų kiekis apie jos produktus dažnai būna labai ribotas.

WCCFTech“ tvirtina gavę įvairios informacijos apie „Ampere“. Jų šaltinio teigimu, „Ampere“ pasiūlys kur kas geresnę RayTracing spartą, tai atrodo tikrai logiška. Tuo pačiu išaugs ir įprasta skaičiavimo galia. Naujos vaizdo plokštės turėtų siūlyti didesnį atminties kiekį, bet konkrečių skaičių dabar nėra. Mūsų tikrai nenustebintų jei RTX 3080 turėtų 16 GB vRAM.

Teigiama, kad „Apmpere“ lustai taip pat turės kiek didesnį dažnį, maždaug 100-200 MHz, tad čia menkas pasikeitimas. Visa tai bus pasiekiama su mažesniais TDP reitingais, o įtampa lustams neturėtų viršyti 1 V. Gali nutikti taip, kad dėl to spartinimo potencialas bus labai ribotas.

Teigiama, kad „nVidia“ su „Ampere“ kainodaros labai nekeis, bet aukščiausios pakopos vaizdo plokštės turėtų būti kiek pigesnės nei dabar yra RTX 2080 ar RTX 2080 Ti. Kol kas apie galimą „Ampere“ pasirodymo datą nekalbama.

6 Komentarai

  1. Guja parašė:

    TOKIE gandai rodo jog 20-tos serijos jau nebeverta pirkti.Ko gero verta išlaukti.Nebent tarkime per Black Friday pakliūtų kokia 2070 už 400eu.

  2. pasimetes parašė:

    Na jo, +-2metai jau kaip ir bus praėję. Gal Kainos bus normalenės. Nors nelabai matoma ta konkurencija.

    • Strelok parašė:

      Kad Nvidia sunkiai su gtx 10xx serija konkuruoja. AMD Navi kol kas neaplenkia 2 metų senumo gtx 1080ti. Kal kiti metai bus kuom įdomesnis. Šitie tik AMD ryzen džiugino.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.