Gandas: 4 branduolių „Ryzen“ turės tik 3.2 GHz dažnį

Kaip žinome iš ankstesnių AMD pranešimų, keturių branduolių „Ryzen“ pasirodys kažkada antrame šių metų ketvirtyje, tikslios datos kompanija nepateikia.

Anksčiau buvo galvota, kad keturių branduolių „Ryzen 5 1400X“ turės 3.5 GHz bazinį dažnį, o turbo režime dažnis (vieno branduolio) galės kilti iki 3.9 GHz.

Seniau gerų spėjimų apie „Ryzen“ pateikę „Canard PC Hardware“ sako, kad keturių branduolių „Ryzen“ turės tik 3.2 GHz dažnį visiems branduoliams, o vieno branduolio maksimalus dažnis bus 3.4 GHz. Tuo pačiu atskleidžiama, kad „Ryzen 5 1400“ serijos procesoriai bus su įjungtu SMT, o 1200 serijos procesoriai SMT nebeturės.

Tokie spėjimai atrodo kiek keistai, nes aštuonių branduolių „Ryzen“ turi didesnius dažnius. Tad sunku suvokti, kodėl keturių branduolių „Ryzen“ procesoriai turėtų tokį kuklų dažnį.

8 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    pilnai tikiu. Butent tos kalbo, kad jau su R5 AMD duos per kaulus zaidimuose su aukstesniu dazniu kele dideles abejones.
    Vienintelis dalykas bus as always from AMD price/perfomance santykis

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kad bus didesni dazniai nei 1800x nera sansu, nes viskam koja tikriausiai kisa GloFo litografija. Bet 3.2 ghz max irgi skamba keistai.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Teoriskai galetu buti siek tiek didesni, bet ne daug. Jeigu „top’iniuose“ 4C modeliuose paliktu 95W TDP, tai tokiu atveju turbut galetu padaryti 3.7-3.8 base ir 4.1-4.2 turbo. Bet speju su 4C jie taikys i 65W, tai del to ir stock’iniai dazniai bus mazesni.

  2. sqt3ris parašė:

    Manau rezerve jie pasilieka tu dazniu , gi reikes ir sekanciu modeliu isleist , plius intelis neaisku ko griebsis tad logiskai mastant nera tolko jiem viska rodyt.

    • neblogai parašė:

      Būtent- galingiausias 4/8 yra 1500X, o Cannard kalba apie 1400 ne X, kuris visų branduolių veikimo dažniu panašus į R7 1700. Tokio R5 1400 TDP turėtų būti žemas, ~45W, o 1500X- turbūt 65W.
      Džiugu, kad AMD šitą 1400 išleidžia- kuo daugiau modelių- tuo daugiau kainos laiptelių žemyn- tik dar norėtųsi 6/12 ne X modelio. Ir keista yra tai, kad jau kalba apie 1200- juk jie buvo žadėti tik vasarai.

  3. adex parašė:

    jeigu cia tiesa tai viskas greiciausiai tik del to kad butu galima isdestyti viska pagal hierarchija, kad nieko apie oc neraukiantis vartotojas tiesiog galetu nusipirkti uz didesne kaina gamykliskai spartesni cpu, na o ,,overclockeriams“ niekas nedraus nusipirkti pacio pigiausio paprasciausio modelio ir datemti jo iki 4 ar daugiau ghz, priklausomai nuo silicio loterijos laimejimu

    tiesa man idomu kaip su tais ccx blokais gaunasi, jeigu 1 blokas yra 4c8th, 2 blokai gaunasi 8c16th. idomu kaip bus su 6c12th, kazkaip zinant amd praktika nujauciu kad tuos 6 coru cpu bus galima unlockinti i 8 😀

  4. samanius1124 parašė:

    gana pakolkas apie zenka, tegul nusistovi.
    geriau stipresni anglistai praverskit sita info, kas cia mundravojama
    http://wccftech.com/amds-answer-to-nvidias-gameworks-gpuopen-announced-open-source-tools-graphics-effects-and-libraries/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.