Gandas: AMD ruošia 16 branduolių „Ryzen“

„Canard PC“ vėl pateikė įdomių detalių apie dar neišleistus AMD procesorius. Pasak jų, AMD užantyje laiko 16 branduolių 32 gijų procesorių, kuris pasirodys 4-6 mėnesių bėgyje. Tai bus visiškai nauja aukštos spartos platforma iš AMD.

Naujasis AMD 16 branduolių monstras sudarytas iš dviejų silicio lustų. Arba kitaip sakant iš 4 CCX branduolių kompleksų. Dėka didelio branduolių skaičiaus procesoriaus dažnis nebus didelis – 2.4/2.8 GHz, o TDP sies net 150 W. Prie viso to, būtų palaikoma keturių kanalų DDR4 atmintis. 16 branduolių „Ryzen“ turės ir naują lizdą – LGA SP3r2. Kas atrodo kiek keista, tai pagrindinių plokščių ir platformos pavadinimas. „Intel“ tikrai neliktų sužavėta jei AMD savo aukštos spartos platformą pavadintų X399.

12 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    Reddit’e AMD buvo užsiminus jog serveriniai CPU palaikys 4 kanalų atmintį

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Geriau jau vietoj tu 16 branduoliu, 4xCCX ir zemo daznio butu stai kas:

    – vienas ‘native’ 8 branduoliu CCX’as be inter-ccx latency bedos;
    – su geresniu tech padidinti dazniai, tarkim 4.0/4.4;
    – didelis ir greitas 512-1024MB L4 cache’as;
    – AVX512 support’as ir 16FPOPS/clock (o ne 8 kaip dabar);

    Man atrodytu maloniau nei 16 core’u, kurie praktiskai butu sunkiai panaudojami vien del mazo daznio. Nors ir siaip neaisku ar bus is viso sitas produktas…

    • Stipena parašė:

      AVX512 bus ant serverinių, tam pačiam poste kaip ir apie 4 kanalų DDR užsiminė. Čia jei atmintis nepaveda. Tiksliau būtų galima AMA renginio reddit’e pasiskaityt, kai AMD atsakinėjo į vartotojų klausimus.

      • kernel_panikuoja parašė:

        As tai apskritai apie quad-channel pirma karta isgirdau tik perskaites sita 16C32T Ryzen ganda 🙂 Iki sioliai buvo zinoma, kad serveriuose Ryzen’as pataps AMD „Naples“ platforma su 8-channel atmintimi, bet apie quad’a kazkaip lyg ir oficialiai nebuvo sakyta. Per AMA kazkas is AMD sake, kad quad’as nenumatomas, jeigu gerai pamenu, ar kad ten tipo negali spekuliuoti ir numyke. Kad AMD ketintu palaikyti AVX512 net ir serveriuose taip pat man neteko niekur girdeti…
        Anyway, jeigu tai tiesa – awesome 😉

  3. IFeelYou parašė:

    Man viskas skamba labai neblogai (jeigu tai tikrai realu). Panašu kad šitas CPU gali būti „apkarpytas“ Naples, todėl 4 channel atmintis tikrai turėtų būti, nes ant serverių kitaip nelabai ir įsivaizduoju. AVX512 taip pat kažkur skaičiau kad bus ant Naples (gal gandai?). Dažniai manau visiškai normalūs, šio CPU multi-thread sparta net su žemais dažniais turėtų atitikti 6950X/E5-2698 v3. Įdomiausia būtų kaina.

    • kernel_panikuoja parašė:

      As tai dvejopos nuomones: is vienos puses yra saunu, jeigu toks produktas bus (dar neaisku). Alternatyva ar naujas variantas visada yra sveikintina, ypac, kai price/performance prasme palei tam tikra scenariju jis greiciausiai butu geriau, nei Intel analogas. Kol nera oficialaus patvirtinimo, galutiniu produkto, jo kainu ir review – spekuliuoti apskritai sunku.
      Visgi, jeigu labai apibendrintai is technines puses, as asmeniskai nesu to daugelio, bet silpnesniu branduoliu salininkas, kai kalba eina apie Desktop’a. Del tokio sprendimo procesorius tampa dar maziau universalus – faktiskai vienareiksmiskai tinkamas tik multitasking’ui/multithreadingui. Ir ne bet kokiam, o efektyviam – reikia nepamirsti to fakto, kad didejant thread’u skaiciui scale’as krenta + jis dar priklauso nuo konkretaus load’o net toje pacioje proramoje. Man subjektyviai labiau patinka maziau, bet „stipriu“ (arba daug ir stipriu – sitas, zinoma, gerai irgi) branduoliu ir tiek.
      Hipotetiskai snekant, jeigu asmeniskai man reiketu uz mazdaug tokia pacia kaina rinktis tarp 8C16T kokio nors 3.6-3.8GHz Skylake-x’o ir 16C32T 2.4-2.7GHz Ryzen’o (kuris tarkim, palei scenariju greitesnis -x/0 – 20%) as rinkciausi pirma varianta. Man techniskai „skaniau“ 🙂

      • Minde parašė:

        tai pirmiausia eina branduolio greitis. Taip buvo ir bus. Net prie 100 branduoliu.

      • IFeelYou parašė:

        Tai aš pilnai suprantu ką Tu nori pasakyti ir sutinku su visais teiginiais (na gal išskyrus subjektyvią nuomonę), tačiau mano manymu žmogus kuris perka CPU su 16 branduolių dažniausiai žino ką perka ir kam juos naudos. Manyčiau kad toks CPU rastų panaudojimą profesionalams, kurie dirba namie su renderinimu/vaizdo apdirbimu/filmų redagavimu/dideliais Excel/SPSS skaičiavimais taip radiologams bei mokslininkams dirbantiems prie specifinių cloudinių projektų, kurie 100% apkrauna bet kokį CPU. Tokie CPU tikrai nėra ir nebus skirti paprastiems vartotojams bei geimeriams. Svarbiausia kokias instrukcijas palaikys CPU, o kaina kaip ir sakai tikrai bus geresnė bei Intel analogų.

  4. koloniukas parašė:

    Kam čia tokių bereikia tuoj į pentium 3 laikus sugrįšim, svarbu barnduolių daug turėsim 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.