Gandas: „AMD Greenland“ pasirodys tik kitų metų vasarą (papildyta)

Šiuolaikinė kompiuterinė technika sulaukia didelio entuziastų dėmesio, o kur didelis susidomėjimas ten neišvengiama ir gandų. Naujausia nepatvirtinta informacija atskriejo iš rytų, šaltinis teigia, kad sekančios kartos AMD vaizdo plokščių flagmanas, „Greenland“, pasirodys tik kitų metų vasarą. Tokie gandai kartojasi jau antrą kartą, prieš keletą savaičių rašėme, kad „Arctic Islands“ vaizdo plokštės mus pasieks tik vasarą, tad gal šiuose ganduose ir yra tiesios.

„MyDrivers.com“ teigia, kad sekančios kartos vaizdo plokščių masinę lustų gamybą AMD pradės antrame kitų metų ketvirtyje, o tam bus pasirinktas „Samsung/GlobalFoundries“ 14 nm FinFET techrpocesas. Kol kas manoma, kad tai įvyks paskutinį antro ketvirčio mėnesį – birželį. Tokiu atveju vaizdo plokščių sulauktume kažkada vasarą.  

Jei tai pasitvirtintų, tai būtų pirmas kada nors „Samsung/GlobalFoundries“ pagamintas staliniams kompiuteriams skirtas grafikos procesorius, o tai yra nemenkas iššūkis. Šaltinis teigia, kad AMD keisti gamybos partnerį ėmėsi, nes TSMC sunkiai sekasi vystyti naujos technologijos įsisavinimą (16 nm FinFET). TSMC taip pat neturės pakankamo pajėgumo gaminti lustus visiems norintiems, nes dėl vietos eilėje pirmumą turi „Apple“, taip pat nereikėtų pamiršti ir „nVdia“, kurie yra ilgalaikis TSMC partneris. 

Papildymas:

Atrodo gandas pradeda materializuotis, nes „Reuters“ pasitelkdami Pietų Korėjos „Electronics Times“ rašo, kad 2016 metais „Samsung“ pradės gaminti AMD centrinius procesorius bei grafikos procesorius naudojant 14 nm FinFET litografiją. Nei viena iš pusių šios informacijos nekomentuoja.

8 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Na ką, bus tikrai įdomu pažiūrėti kas geriau gamins GPU Samsung ar TSMC.

  2. svedas parašė:

    Didžiulė rizika iš AMD pusės, bet jiems nieko kito nelieka.

  3. Katonas parašė:

    gal truputį ir oftopic, bet manau verta pažiūrėti video

    https://www.youtube.com/watch?v=ZcF36_qMd8M

    Žmogus nebloga susuko video, kuriame šneka apie nvidia ir AMD kovojimą žaidimų rinkoje, bei kompanijų požiūrį į žaidimus.

  4. SarzzeR parašė:

    Pažiūrėjus video, tik dar labiau norisi pirkti AMD produktus. 🙂

  5. Zveris nr 1 parašė:

    Nesamone tas video, kas neleidzia amd pirkti PHYSX ? OGI, KAD JIE BANKRUTUOJA IR PINIGU NETURI. Kas kaltas ,kad GCN yra meslas ant tessalation? Nes kure ant PLAYSTATION IR XBOX ONE ! Amd mesliai yra, freesinhas isvis lempa nes ten pvz nuo kokiu 30hz iki 70 tik veikia , tiesiog pagooglinkit apie problemas su freesinhu.

  6. daimonass parašė:

    Koks piktas.. neveltui toks nikas, siulyciau susilaikyti nuo tokiu neapgalvotu ir vaikisku zodziu..

  7. Zveris nr 1 parašė:

    O netiesa parasiau?

  8. Katonas parašė:

    Nėra ką parašyti, nes vis tiek diskusija nevyks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.