„GeIL“ pristatė DDR5 atmintį su aktyviu aušinimu

Nors DDR5 atmintis yra efektyvesnė nei DDR4, tai nereiškia, kad spartūs DDR5 moduliai neišskiria daug šilumos. Taip, DDR5 veikia esant mažesnei įtampai ir užtikrina didesnį našumą nei DDR4, tačiau dėl kitų veiksnių greitieji moduliai gali įkaisti.

Naudojant DDR5, daug maitinimo grandinių perkeliama iš pagrindinės plokštės į DRAM modulius, todėl šiems moduliams reikia aušinti daugiau komponentų, o didelio našumo moduliams keliami didesni aušinimo reikalavimai. Tai paskatino daugelį DRAM gamintojų ieškoti naujų aušinimo sprendimų sparčiausios atminties moduliams. Vienas iš tokių naujų sprendimų – aktyviai aušinami DRAM radiatoriai.

Su naujaisiais „EVO V DDR5 RGB“ serijos DRAM moduliais „GeIL“ siūlo naudotojams nestandartinius titano pilkos arba ledyno baltos spalvos radiatorius su RGB apšvietimu ir dviem integruotais ventiliatoriais. Šie ventiliatoriai judina orą aplink radiatorius, kad atminties moduliai būtų vėsūs esant apkrovai. Naudodami šį patobulintą aušinimo sprendimą, „GeIL“ užtikrins, kad jų moduliai veiktų idealioje temperatūrinėje ribose, o tai gali padidinti modulių spartinimo potencialą. Įdomu, kada kiti atminties gamintojai pasiūlys kažką panašaus.

Naujausi „GeIL“ atminties moduliai pasižymės nuo 4800 Mbps (DDR5-4800) iki 6600 Mbps (DDR5-6600) sparta ir 32 GB (2×16 GB) bei 64 GB (2×32 GB) talpos rinkiniais.

3 Komentarai

  1. zaibas parašė:

    Ir dabar kyla klausimas, ir kiek tie ventiliatoriai elktros suvartos? Visada buvo toks tikslas, kad su kiekviena DDR karta buvo didinami greičiai, efektyvumai, pralaidumai ir mažinama energijos sunaudojimas. Dabar DDR5 bus padidinti pajėgumai ir iškilęs energijos suvartojimas ? rašo 1,1 v, kiek + suvalgys RGB ir ventiletoriai?

    • Daimonass parašė:

      Kaip suprantu šitie RAM’ai eis į PC.
      Didžioji dalis PC naudotojų per daug nežiūri į W suvartojimą. Tuo labiau entuziastai.

      Efektyvumas per W, turbūt būtų aktualu nešiojamiems įrenginiams, kurie stovi ant baterijų.
      Tad tokiems įrenginiams bus atitinkamai parinkti ram’ai, kertant pvz per specifikacijas, palyginus nuo tokių ram’ų skirtų PC rinkai.

  2. Ndx parašė:

    Su tokiu ventiliatoriaus dydžiu, airflow bus nulinis, o triukšmingumas, dėl didelių apsukų – kosminis 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.