GIGABYTE išplatino spaudos pranešimą dėl atrastos saugumo spragos: jau leidžiami BIOS pataisymai

„GIGABYTE Technology“, viena pirmaujančių pasaulyje pagrindinių plokščių, vaizdo plokščių ir techninės įrangos sprendimų gamintojų, visada teikė pirmenybę kibernetiniam saugumui ir informacijos saugumui. GIGABYTE ir toliau siekia glaudžiai bendradarbiauti su atitinkamais padaliniais ir įgyvendinti patikimas saugumo priemones, kad apsaugotų savo naudotojus. GIGABYTE inžinieriai jau sumažino galimus pavojus ir, atlikę išsamius bandymus ir įkėlė Beta BIOS į savo tinklapį „Intel“ 700/600“ ir AMD 500/400 serijų pagrindinėms plokštėms.

Siekdama sustiprinti sistemos saugumą, GIGABYTE įdiegė griežtesnius saugumo patikrinimus per operacinės sistemos įkrovos procesą. Šios priemonės skirtos galimiems kenkėjiškiems veiksmams aptikti ir užkirsti jiems kelią, todėl naudotojams suteikiama geresnė apsauga:

  1. Parašo tikrinimas: GIGABYTE sustiprino iš nutolusių serverių atsisiųstų failų patvirtinimo procesą. Šis patobulintas tikrinimas užtikrina turinio vientisumą ir teisėtumą, užkirsdamas kelią bet kokiems įsilaužėlių bandymams įterpti kenkėjišką kodą.
  2. Privilegijų prieigos apribojimai: GIGABYTE įjungė standartinį kriptografinį nuotolinių serverių sertifikatų patikrinimą. Taip užtikrinama, kad failai bus atsisiunčiami tik iš galiojančius ir patikimus sertifikatus turinčių serverių, todėl užtikrinamas papildomas apsaugos lygis.

Vėliau šiandien oficialioje GIGABYTE svetainėje taip pat bus išleisti BIOS atnaujinimai, skirti „Intel“ 500/400 ir AMD 600 serijos mikroschemų rinkinių pagrindinėms plokštėms, bei anksčiau išleistų pagrindinių plokščių atnaujinimai. GIGABYTE rekomenduoja naudotojams reguliariai lankytis oficialioje GIGABYTE interneto svetainėje, kad sužinotų apie būsimus BIOS atnaujinimus.

2 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    o gal giga…geriau isima backdoor ? nemanau kad useriai trosko, sios „funkcijos“

  2. Devastator parašė:

    Jeigu jau gigabyte serga lenovo liga, tenka man tada dairytis pas konkurentus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.