„Gigabyte“ pasityčiojo iš „Pagaminta Kinijoje“ produktų, bet stipriai nudegė

„Gigabyte“ pirmadienį savo blogo įraše pasityčiojo iš kitų kompanijų, kurios gamina savo produktus Kinijoje ir teigė, kad tai „žemos kainos, žemos kokybės kelias“. Vėliau šis įrašas buvo pašalintas, nes kilo nemaža pasipiktinimo banga Kinijoje. Daugelis internetinių Kinijos parduotuvių ėmėsi veiksmų ir „Gigabyte“ produktus pašalino iš kainoraščių. Dabar jų ten ieškant rasti neįmanoma. Po šių įvykių „Gigabyte“ akcijos krito apie 10 %, kas maždaug atitinka 550 mln. JAV dolerių.

Kaip minėjome, originalus įrašas, pašiepiantis „Pagaminta Kinijoje“ (angl. Made in China) produktus, yra pašalintas ir „Gigabyte“ jau pateikė viešą atsiprašymą. Teigiama, kad pirminis įrašas buvo paskelbtas dėl prasto bendravimo kompanijos viduje. Dabar kompanija sako, kad jie didžiuojasi „Pagaminta Kinijoje“ produktais.

11 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    O pačių gamyklos galima būtų pagalvoti kad USA ar EU kokioj būtų.
    Juokiasi puodas kad katilas juodas – Taiwanyje. Savo argumentuotą nuomonę turėti gerai, ją ginti gerai, bet tokie pasišikaliojimai noriu-myliu-negaliu-nemyliu-galiu-nenoriu kažkaip laaaaabai aplaidžiai atrodo. Ir teisingai kad -10%…

  2. CGrunt parašė:

    Taiwanas yra pažangesnė valstybė visom prasmėm. Vien jau tuo kad ji nedidelė sala ginanti savo nepriklausomybę nuo komunistinio Kinijos drakono. Taivanas niekam negrasina, nėra nieko okupavęs, neriboja žodžio laisvės, ten nėra koncentracijos stovyklų, skirtingai nuo Kinijos ten nėpersekiojami kitaminčiai ar nepritariantys valdžiai. Konija labai siunta kai Taivanas minimas tarptautiniu lygiu, nes laiko Taivaną Kinijos dalimi ir visomis priemonėmis siekia jį pavergti.

  3. nemesis parašė:

    Tai kad apie politiką Gigabyte nepasisakė nieko (kaip suprantu iš šitos naujienos). Kas liečia Kinijos – Taivano santykius, aš visais atvejais esu už laisvą valią. Nebent čia kokia paslėpta mintis buvo kad šneka apie viena, o mintyje turi kitka.
    O jei jau ta nuomonė išsakyta buvo tvirta, kodėl nebėra posto tada kyla kitas klausimas?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.