Google Chrome OS renginys – jau rytoj

Praėjusią savaitę vaikinai iš TechCrunch pranešė, kad Google Chrome operacinė sistema turėtų būti prieinama savaitės bėgyje. Pasirodo, kad tai gali būti tiesa. Tie patys TechCrunch šį rytą pranešė, kad Google rytojaus rytą surengs specialų renginį, kuris bus susijęs su Chrome operacine sistema.

Renginys turėtų įvykti JAV, Kalifornijoje esančiame Google štabe. Tikėtina, kad renginyje kalbą turėtų pasakyti du Google vadovai, o po turėtų sekti klausimų-atsakymų sesija. Pranešime taip pat rašoma, kad Google pristatys operacinės sistemos galimybes, taip pat nuodugniai aptars visas technines detales.

Gali būti, jog šios kalbos iš tiesų nėra „iš piršto laužtos“. Google jau ankščiau sakė, jog norėtų plėtotojams pristatyti Chrome operacinės sistemos kodo pavyzdžius jau šiais metais prieš deramai pasiruošiant OS pristatymui kitų metų antroje pusėje. Tiesa, taip pat galime spėti, kad interneto gigantas galbūt pristatys ir pradinę beta versiją ar kažką panašaus. Viską turėtumėme sužinoti jau rytoj.

Galime priminti, kad Google Chrome OS nori tapti ypač „lenga“, Linux pagrindu grįsta operacine sistema nutaikyta į negalingus internetinius nešiojamuosius. Chrome OS aplikacijos veiks interneto naršyklės viduje ir turėtų būti suderintos su kitomis naršyklėmis, kurios atitiks tam tikrus standartus, tačiau veiks kitose platformose.

5 Komentarai

  1. hd797pg2810s parašė:

    Kuria Linux pagrindu, o kokį meta distributyvą naudoja? Remsis kokiu debian ar savo kuria?

  2. suck4it parašė:

    Bent jau kiek as suprantu savo. O seip idomu butu ismegint, jei eis, kaip ir visus linuxus is cd leist.. 🙂

  3. Fallout parašė:

    Suse pagrindu remta….

  4. PauliusBa parašė:

    Tikiuos, kad savo kuria. Google Android naudoja tik Linux kernel. Tikiuos taip ir su Chrome OS bus.

  5. hd797pg2810s parašė:

    Visgi Google OS kurta debian pagrindu. \"Chrome OS is a lightweight Linux distribution based on Debian that uses a lot of open-source software\"

    http://googlesystem.blogspot.com/2009/11/google-chrome-os-press-event.html

    Ir vienas dalykas ,kuris nepatiko tai
    Market:
    – you can\’t download Chrome OS and install it on your machine
    – the only way to install the OS is to buy a Chrome OS machine

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.