Įjungus HDR daug labiau kenčia „nVidia“ vaizdo plokščių sparta

Trumpinys HDR skamba magiškai, panašu, kad ypač magija pasireiškia, kad pradedami žaisti žaidimai. „Computerbase“ atlikti testai rodo, kad žaidimuose pradėjus naudoti HDR apčiuopiamai sparta krenta su „nVidia“ vaizdo plokštėmis, vidutiniškai apie 10 %, bet spartos praradimas priklauso nuo žaidimo. Tuo tarpu AMD „Vega“ su HDR tvarkosi kur kas geriau, vidutiniškai sparta mažėja tik apie 2 %.

Tiesa, testai buvo atliekami 4K raiškoje, ten ir pasireiškė skirtumas SDR prieš HDR. Naudojant mažesnę raišką HDR įjungimas apčiuopiamo poveikio kadrų kiekiui nedarė. Manoma, kad spartos praradimas „nVidia“ vaizdo plokštėms atsirado dėl spalvų konvertavimo.

Daugiau duomenų „ComputerBase“ tinklapyje.

4 Komentarai

  1. Minde parašė:

    neisivaizduoju, kur cia galima tiek spartos prarasti.

    Ir as nesuprantu, prie ko cia spalvu konvertavimas. HDR turetu buti per monitoriaus sviesumo reguliavima (su salyga kad monitorius tai palaiko). O kai pertvarkomos spalvos per HDR , tai paskui buna, kad su HDR zaidimai dar baisiau atrodo negu be ju. Neturi liesti spalvu.
    Cia dirbtinis „bajeris“, kad ziurekite, kaip gerai atrodo zaidimas su HDR, spalvos kokios kietos….

  2. BC00 parašė:

    The performance loss is likely due to the way NVIDIA converts RGB to reduced chroma YCbCr 4:2:2 in HDR which was used for HDR testing. If they used 4:4:4 or RGB, the performance would be the same as SDR. Considering GSYNC Ultra HD monitors bog down to 4:2:2, this looks the be the most plausible explanation.

  3. DziugoSuris parašė:

    visai kaip ir su gtx 970 „4gb“ duodant tik 3.5GB kaip hitleris pasake „NGREEEDIIAAA“!
    https://www.youtube.com/watch?v=GfZwqRWzagw
    mano planas pereiti i amd is nvidia. norisi duoti amd pusei sansa su ju spalvomis ir eye xfinity/freesync technologija 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.