„Intel“ 18 branduolių procesoriai – vėliau šiais metais

Visi stipriai sujudo išgirdę, kad „Intel“ su nauja X299 platforma pasiūlys net 18 branduolių procesorius, bet panašu, kad šio žingsnio buvo imtasi paskubomis, tik pajutus realią grėsmę iš AMD dėl „Threadripper“ procesorių.

Tokias prielaidas leidžia daryti tas faktas, kad 18 branduolių „Intel Core-X“ procesoriai bus pristatomi kažkada vėliau. Savaitgalį net buvo pasigirdę kalbų, kad tai įvyks tik kitais metais. Tokiu atveju „Intel“ atrodytų labai prastai. Bet gavus naują pataisymą iš vieno „Asus“ darbuotojo, paaiškėjo klaida. 18 branduolių „Skylake-X“ procesoriai turi pasirodyti vėliau šiemet, o ne kitais metais. Kada šis išleidimas galėtų įvykti – nepranešama.

Kaip dabar atrodo, su X299 platformos debiutu neišvysime ir 14 bei 16 branduolių procesorių, nes „Skylake-X“ turi dvi lustų versijas: su mažu branduolių skaičiumi (iki 12) ir su dideliu branduolių skaičiumi (iki 18). Didysis lustas dabar, tikriausiai, dar nepasiekė tos fazės, kad galėtų būti gaminamas masiniu būdu.

Pagal dabartinę informaciją su pirmąją „Intel Core-X“ procesorių išleidimo banga gausime tik modelius turinčius iki 10 branduolių.

10 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Pasirodo netikėtai čia AMD užklupo Intel’į…

  2. PhaNtoM parašė:

    Teisingas pasvaičiojimas dėl to netikėto užklupimo, true story, much desperate, veri wow strategy.
    https://www.youtube.com/watch?v=TWFzWRoVNnE

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Jeigu AMD spes laiku ismesti 16C, tai imanoma, kad multithread’e prie stock dazniu AMD kuriam laikui gali perimti „performance crown’a“. Idomus laikai 🙂

    PS. Rodos LGA115x’e dar teks kuri laika pagyventi su quad core’ais http://wccftech.com/intel-coffee-lake-delayed-2018-8th-gen-kaby-lake-refresh/

    • IFeelYou parašė:

      Vien iš pagarbos AMD nupirkčiau tą 16 core CPU vien dėl to kad iš Intel karūną atėmė.

    • newdiamond parašė:

      tai dar klausimas ar ishliks tas 1151…idomu ar reikes butinai 300 series chipset…ir siaip gi bus 6 core…ar tu cia price prasme apie quad pasilikima sneki ?

      • kernel_panikuoja parašė:

        Turejau omenyje tai, kad is pradziu Coffee Lake’o isleidima buvo paspartine iki 2017H2, bet dabar vel numete i 2018. Tai Intel’io 6-core mainstream CPU dar teks palaukti 🙂 AMD’ui i nauda aisku, turetu mazdaug tuo metu iseit antra Ryzen karta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.