„Intel“ B760 pagrindinės plokštės kainuos 10 % daugiau už B660

„ITHome“ teigia, kad „Intel“ padidins savo naujų B760 mikroschemų rinkinio pagrindinių plokščių kainą, kai jos bus prieinamos 2023 m. pradžioje. Palyginti su ankstesnės kartos „Intel“ B660 platforma, kainos turėtų padidėti 10 %.

Nuo „Raptor Lake“ procesorių pasirodymo informacija apie B760 geriausiu atveju buvo paviršutiniška. Vis dėlto žinome, kad B760 funkcijų rinkinys iš esmės bus panašus į B660, o vieninteliai pakeitimai – PCIe Gen 4 ir PCIe Gen 3 architektūrų modifikacijos. Tai apima PCie Gen 3 sąsajos sumažėjimą nuo aštuonių iki keturių linijų, tačiau padidėjimą nuo šešių iki dešimties linijų PCie Gen 4 sąsajoje. Kaip dar vieną B760 pliusą galima paminėti BIOS. Šios B760 pagrindinės plokštės jau gamykliškai palaikys „Raptor Lake“ procesorius, o B660 serijai dar reikės sulaukti BIOS atnaujinimų.

B760 gali būti labiau pabloginimas nei patobulinimas. Nors B760 palaikys papildomus PCIe Gen 4 versiją palaikančius įrenginius, jos jungčių galimybės bus tokios pat kaip B660, jei nebus naudojami PCie 4.0 įrenginiai. Dėl to potencialiems pirkėjams gali būti sunkiau pateisinti aukštesnę B760 kainą. Intel B serijos platforma skirta nebrangioms sistemoms, pavyzdžiui, žaidimų kompiuteriams ir nebrangioms darbo stotims, todėl kaina yra labai svarbu. Todėl 10 % didesnė kaina pirkėjus gali pastūmėti rinktis senesnės kartos B660 pagrindines plokštes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.