„Intel“ ir toliau demonstruoja puikius finansinius rezultatus

Nors AMD ir sudaro konkurenciją „Intel“, bet ji tikrai nėra pakankama. „Intel“ vis dar nespėja gaminti procesorių, o parduodant viską, ką pagamini, finansiniai rezultatai negali būti prasti.

Paskutiniame 2020 metų ketvirtyje „Intel“ pajamos siekė net 20,2 mlrd. JAV dolerių, tai yra 8 % daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Grynas pelnas per tuos pačius tris mėnesius buvo 6,9 mlrd. JAV dolerių, o tai net 33 % daugiau nei prieš metus.

Visų 2019 metų skaičiai irgi labai geri. Per 2019 metus „Intel“ pajamos siekė 72 mlrd. JAV dolerių, o tai yra 2 % daugiau nei 2018 metais. Nepaisant to, kad pajamos augo, pelnas išliko labai panašus ir net šiek tiek mažėjo. Per 2019 metus „Intel“ pajamos siekė 21 mlrd. JAV dolerių. Visa tai dėl kiek pigiau pardavinėjamų procesorių nei prieš metus. Tai atskleidžia kiek smukęs vidutinis bendrasis pelnas (gross margin).

„Intel“ taip pat pateikia duomenys kaip sekėsi įvairiems jų padaliniams. Asmeninių kompiuterių segmentas per 2019 metus išliko pastovus. Prisiminkite, kad čia taip pat įskaičiuojami ir nešiojami kompiuteriai. Paskutiniame 2019 metų ketvirtyje asmeninių kompiuterių padalinio pardavimai netgi šiek tiek augo. Augimas siekė 2 %.

 

13 Komentarai

  1. Ambient parašė:

    hmm, siaip kas buvo su Intel jau nebeidomu, klausimas kas bus? As vis dar zaviuosi zmoniu durnumu, marketingas juk ant to pastatytas?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai Intel daug važiuoja iš inercijos. Nešiojamų kompiuterių dizainai ant Intel visi, serverių visos sistemos pritaikytos jiems, nes jie turi daugiametį įdirbį. Tai tą yra sunku pakeisti. Dabar AMD pagaliau kažką gero ir nešiojamuose kompiuteriuose turės, o ir serveriuose dar geresni EPYC lustai. Bet tai nereiškia, kad AMD gali labai daug rinkis pavogti iš Intel, nes TSMC tiek procesorių neprigamins. Tad viskas tik po truputį keisis. Jei Intel atsibus iš miego ir pasiūlys kažką gero tai AMD ir liks su ta maža rinkos dalimi.

    • kernelis parašė:

      Tik laiko klausimas, kada Intel gris su techniskai geresniais produktais, nei AMD. Bet jie eis su premium price tag. AMD tures geresni value. Bus taip, kaip buvo beveik visada, nes stebuklu nebuna.

      Paprasti zmones neseka HW rinkos, arba neseka HW is viso. Intel x86 srityje dominavo istoriskai daug daugiau laiko, nei tie tarpiniai AMD momentai su Athlon/Athlon64 ir po to Ryzen. Visiskai normalu, kad eiliniu samoneje Intel brand’as daug stipresnis, nes jie prebuilt’uose beveik visur mato tik Intel, ir dauguma laiko Intel buvo pazangiausias x86.

      Is esmes, tai siuo metu Intelio pagrindine problema yra fabrikai. Jam didesne gresme is tiesu yra TSMC, nei pats AMD. Jie turi daug talentingu ASIC architektu, kurie gali sudaryti fenomenalias architekturas, bet jeigu phy lygis nevaziuoja, tai jau yra didelis trukumas, nes produktai neiseina is „popieriaus“ busenos 🙂

    • pasimetes parašė:

      Nereikia daug žvalgytis build’ai pagrinde intel procesoriai, dabar matau jau padaugėjo ir amd, bet brand pc. 😀

      Procesorius
      AMD KITI / 2
      AMD RYZEN 3 / 5
      AMD RYZEN 5 / 5
      INTEL ATOM / 2
      INTEL CELERON / 1
      INTEL CORE2 DUO / 171
      INTEL CORE I3 / 666
      INTEL CORE I5 / 534
      INTEL CORE I7 / 379
      INTEL CORE I9 / 9
      INTEL XEON / 3

      Taip kai ėmiau laptopą su ryzen 2500, man pasakė, kad amd labai kaista… Tai ko norėti iš pardavimų, kai vadybininkai intelį perša. 😀

      O ir pas mane patį visada buvo intel’iai…

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tai ką kalbėti apie konsultantus visokiuose Topo Centruose, jei net Skytech ar Kilobaite ne visada gausi padorų patarimą koks produktas yra tikrai geriau. Man įdomu kas bus kai atsiras tie laptopai su AMD 8 branduolių procesoriais. Sakus, kad dar labiau kaista nes per daug branduolių 🙂

        • Strelok parašė:

          Aš pats dirbęs Kilobaite. Esmė, kad Intel už reklamą moka. Galite matyti ant kiek dažnai pirmam puslapyje Intel rodosi. AMD už reklamą neturi tiek pinigų, kad galėtų visur savo produktus kišti kaip Intel, kad daro. Ir kuo daugiau Intel produktų prastumi tuo daugiau Intel už reklamą atrėžia. Už tai visi vadybininkai intel ir bando prastumti. Kilobaitas pagrinde ir laikosi iš reklamų ir juridinių klientų. Ir taip pelno marža ten nekažka lyginant su topo centru pvz.

          • ZeroFM parašė:

            Pirkau samsung 128GB kortele ir įdėjo į intel krepšelį 😀 , pirkau routeri ir vėl gi tas pats 😀 .
            Tai ką gi čia kalbėt apie objektyvuma koks produktas geresnis .

            • svabas parašė:

              O man Skyteche supakavo viską į „Lucifer v.2“ dėžę , tai ką man galvot?

            • Strelok parašė:

              Objektyvumo versle būti negali. Iš visokių vadybininkų, kurie sako tas kas jiems pasakyta. Ir tikrai dauguma vadybininkų tiesiog cliches naudoja, kad AMD kaista, daugiau energijos naudoja. Kurios po Ryzen 2 tapo išvis juokingai skamba.

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Kažin ką sako, kai suprantantis ateina? 🙂

                • Strelok parašė:

                  Nu suprantantys dažniausiai žino ko nori ir neklausia nieko 🙂

                • pasimetes parašė:

                  Kai aš pasakiau, jog bėdos būdavo tik su senais amd, o su ryzen to nebėra, sumetė laptopo korpusui bėda. Tiesiog pasakiau, kad man tiks ir toks.:D

              • kernelis parašė:

                Pardavejai visada darys tai, is ko daugiau uzdirbs. Deja, bet tai dazniausiai reiskia, kad jie push’ins Intel’i. Dabar nepamenu kurio, bet kazkurio is bontique paklause, kodel pas juos high end sistemu daugiau su Intel, ir jie atsake, kad mazdaug nuo 2000USD zmones (nu +- „eiliniai“ suprask) nenoriai perka AMD based build’us, nes ju samoneje Intel yra kaip premium, o AMD kaip pigesne alternatyva.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.