„Intel“ oficialiai atskleidė 10-os kartos „Core“ procesorius staliniams kompiuteriams

Vakar „Intel“ oficialiai išleido savo naujus 10-os kartos „Core“ procesorius staliniams kompiuteriams, kurie turi „Comet Lake-S“ kodinį pavadinimą. Jau iki šio pranešimo apie naujus procesorius iš nutekėjusios informacijos žinojome beveik viską, netgi buvome matę daugumą prezentacijos skaidrių.

Naujas „Intel“ flagmanas bus „Core i9-10900K“ su 10 branduolių ir 20 gijų. Šis procesorius galės pasiekti 5,3 GHz dažnį, o visų branduolių maksimalus turbo dažnis yra 4,8 GHz. Paskelbta 488 USD kaina yra už 1000 vienetų, tad mažmeninė kaina gali būti šiek tiek didesnė. Kainos dar labai priklausys nuo to, ar „Intel“ sugebės užtikrinti procesorių tiekimą, nes jei jų trūks, tai kainos bus ženkliai didesnės nei turėtų. „Comet Lake-S“ procesoriai turės 2933 MHz atminties palaikymą, bet ją bus galima paspartinti kur kas labiau. Pagrindinių plokščių gamintojai giriasi, kad palaikys ir 5000 MHz DDR4 atmintį. Kadangi „Intel“ vis dar naudoja 14 nm litografiją ir „Skylake“ branduolį, todėl sparta per taktą lyginant su pirmtakais beveik nesiskirs.

„Intel“ prezentacijoje taip pat sužinojome, kad bus išleidžiamos Z490, H470, B460, H410 ir W480 pagrindinės plokštės. Netgi buvo pateiktos diagramos su kelių mikroschemų rinkinių savybėmis. Reikia paminėti, kad kiek vėliau po prezentacijos „Gigabyte“ užsiminė, kad jų Z490 pagrindinės plokštės bus suderinamos su būsimais „Rocket Lake-S“ procesoriais. Šie procesoriai ne tik turės naują architektūrą, bet ir palaikys PCIe 4.0.

3 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Paskelbta 488 USD kaina yra už 1000 vienetų. Aš daugiau negu 50 centų ir nemokėčiau 😀

    Jokes aside. Intel per 5 paskutinius metus tą patį Skylake overclokino. Dar 20 metų ir kiekvieno nemuose stovės Astravo reaktorius, tik kad negamins elektra bet siurbs.

  2. bronius parašė:

    Ok laukiam Rocket Lake-S…

  3. BC00 parašė:

    Ne visai objektyvu vertint lietuviškas kainas su newegg’u, bet daugmaž primest, kiek kainuoja turima Z390 ir kiek kainuos Z490, galima 🙂

    https://wccftech.com/intel-z490-motherboards-pre-order-prices-asus-asrock-msi-aorus-gigabyte/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.