„Intel“ oficialiai atskleidė 8 kartos „Core“ procesorių specifikacijas ir kainas

Pasirodė „Intel“ skaidrės, kurios skirtos aštuntos kartos „Core“ procesorių, dar kitaip žinomų kodiniu pavadinimu „Coffe Lake“, prezentacijai. Šios skaidrės mums leidžia sužinoti tikrai galutines naujausių procesorių specifikacijas ir kainas.

Įdomu tai, kad „Intel“ atskleidė dėl ko naujieji „Coffee Lake“ procesoriai nesuderinami su senesnėmis pagrindinėmis plokštėmis. Pasak jų, naujose Z370 pagrindinėse plokštėse yra pakeistos elektros linijos, kas užtikrins stabilų aštuntos kartos „Core“ procesorių veikimą. Stabilumo, neva, nebuvo galima užtikrinti su Z270 ar Z170 pagrindinėmis plokštėmis.

Skaidrėse dar pamatysime, kad „i7-8700K“ yra tituluojamas geriausiu žaidimams skirtu procesoriumi. Ir su tuo bus sunku nesutikti, nes realiai šis procesorius yra „i7-7700K“ su dviem papildomais branduoliais.

Apie specifikacijas labai daug neišeis papasakoti, nes jas jau žinojome seniau, bet jei pamiršote galite užmesti akį į „Intel“ skaidrę. Daug įdomiau yra šių procesorių kainos. Jos, galima sakyti, yra nepasikeitusios nuo praėjusios kartos, lyginant tos pačios kategorijos modelius. „Intel“ žada, kad i7-8700K kainuos 359 USD. Bet bene įdomiausiu modeliu visiems taps i5-8400. 182 USD kainuojantis procesorius turės 6 branduolius be „HyperThreading“ technologijos, kurių Turbo dažnis sieks iki 4.0 GHz. Nors šis procesorius ir nepalaiko spartinimo, bet kaip žinome, pagrindinės plokštės leidžia procesorių priversti dirbti maksimaliu Turbo dažniu apkrovus ir visus branduolius.

10 Komentarai

  1. iZnoGouD16 parašė:

    Saldu bus jeigu tikrai kaip parašyta, reikės tik testu palaukti.

  2. SarzzeR parašė:

    Turiu i7 6700K ir esu patenkintas. Gal ir būtų įdomu atsinaujinti, bet jei reikia naujos platformos, tai ačiū – ne. 🙂

  3. Lets Do parašė:

    Kada pasirodys?

  4. Povilas parašė:

    O tai i5 8400 ar apsimoka statyt ant z370 chipset? kada pasirodys pigesnes MB?

    • SoTOP parašė:

      Šiemet neturėtų pasirodyt. Man atrodo apsimoka labiau 8600K, jeigu vaizdo korta >1060. Aišku, permokėti už Z370 perkant 8400 tai žiauriai nefaina, bet vargšiukas Intel nori kažkaip užsidirbti 🙂

    • BC00 parašė:

      O kito varianto nėra, nes Intel nori, kad visi susimokėtų premiumą už Z370.

    • Daimonass parašė:

      Mano galva, tie kurie pirks, tai nebus biudzetinis PC. Tie kurie nores tie ir susimokes,o biudzetininkams visados bus gera alternatyva pas AMD, kur su kiekvienu nauju cpu nereikia naujos mobo, Z370 turbut minimum kainuos 150€.

  5. BroniusK parašė:

    Ir kodėl tik po pora CPU? Viens paprastas, o kitas su K.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.