„Intel“ pamiršo paminėti, kad 5 GHz 28 branduolių procesorius buvo spartintas

„Computex“ paroda sulaukia daug žurnalistų dėmesio ir čia yra puiki scena ką nors atskleisti. „Intel“ taip ir padarė: visiems parodė procesorių su 28 branduoliais, kuris turi būti išleistas metų gale turtingiausiems HW entuziastams. Demonstracijos vinis – procesoriaus branduoliai sugebėjo veikti net 5 GHz dažniu. Visi patikėjo, kad būtent 5 GHz dirbantis 28 branduolių procesorius ir bus išleidžiamas.

Jau demonstracijos metu buvo aišku, kad 28 branduoliai tokiu dažniu dirba tik todėl, kad procesorius yra stipriai paspartintas. Paskui buvo sužinota, kad procesoriui aušinti buvo panaudotas industrinis skysčio šaldytuvas, kuris skysčio temperatūrą palaiko žemiau 0 laipsnių Celsijaus.

Ne vienas didesnis tinklapis „Intel“ pradėjo klausti, tai kaip yra iš tikrųjų? „Intel“ teko pripažinti, kad jie tiesiog pamiršo paminėti apie procesoriaus spartinimą. Vietoj to buvo sudaryta iliuzija, kad pirkėjai Kalėdoms galės nusipirkti 28 branduolių monstrą, kuris ištrauktas iš dėžutės turės bent 5 GHz Turbo dažnį.

Būsimi 28 branduolių procesoriai turės naudoti LGA 3647 lizdą ir bus dar pakopa aukščiau už dabartinę stalinių kompiuterių X299 aukštos spartos HEDT platformą. 28 branduolių procesorius savyje turi net 6 kanalų atminties kontrolerį ir kainuos tikrai nepigiai.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    Saunuoliai, kad geda suspaude 😀 ir sugalvojo labai rimta argumenta 😀
    Taip toliau intel…gal dar pamirso pasakyti, kad LGA1151 v1 su Coffee suderinamas :D:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.