„Intel“ patvirtina, kad „Meteor Lake“ turės L4 spartinančiąją atmintį

„Intel“ jau patvirtino, kad būsimoje „Meteor Lake“ architektūroje bus naudojama L4 spartinančioji atmintis. Kol kas aišku tik tiek, kad į procesorius grįžta L4 spartinančioji atmintinė, panaši į eDRAM, kurią turėjome „Intel“ „Broadwell“ platformoje.

Pasirodo, „Intel“ jau pateikė patentą, kuris gali paaiškinti tokios spartinančiosios atminties naudojimą. Remiantis 2020 m. gruodžio mėn. patentu, „naujos kartos SoC architektūroje“, dar žinomoje kaip „Meteor Lake“, turi būti įdiegta „pakuotėje esanti spartinančioji atmintis“. Kitaip tariant, „Adamantine“ spartinančioji atmintis būtų bazinės plytelės dalis, prie kurios galėtų prisijungti bet kuris iš naujos kartos SoC blokų.

„Meteor Lake“ bus visiškai pritaikyta hibridinė architektūra, jungianti penkias skirtingas plyteles: CPU, SoC, GPU, I/O ir bazinę plytelę. „Adamantine“ spartinančioji atmintis užtikrins daug greitesnį prieigos laiką nei bet kuri tipinė spartinančioji atmintis, pavyzdžiui, L3, kuri paprastai yra CPU plytelės dalis.

Kaip paaiškino „Intel“, pagrindinė L4 spartinančiosios atminties paskirtis – pagerinti įkrovos optimizavimą ir padidinti saugumą aplink pagrindinį procesorių. Be to, L4 spartinančiojoje atmintyje duomenys išliktų po sistemos perkrovimo, todėl pagerėtų įkrovimo laikas, nes priešingu atveju kiekvieną kartą įjungus kompiuterį iš naujo tektų užpildyti spartinančiąją atmintį. Pagal esamus gandus ši L4 spartinančioji atmintis galėtų siekti gigabaitus, bet dabar bandomi kuklesnės talpos variantai.

Patentas pridedamas prie blokinės schemos, aiškiai patvirtinančios, kad kalbama apie „Meteor Lake“ su 2 RWC („Redwood Cove“) ir 8 CMT („Crestmont“) branduoliais. Įdomu tai, kad SoC plytelėje taip pat parodyta, jog joje yra du CMT branduoliai, apie kuriuos jau buvo užsiminta ankstyvuosiuose ganduose. Šis konkretus dizainas taip pat turėtų 12.7 kartos „Xe“ grafiką su 64 ES.

Oficialiai tikimasi, kad „Meteor Lake“ pasirodys 2023 m. antroje pusėje. Tačiau bendrovė nepatvirtino, kuri „Meteor Lake“ serija bus pristatyta pirmoji.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.