Intel: Jokių demonstracinių pakuočių nebūna (Atnaujinta)

Vakar mes rašėme apie situaciją, kurioje įsipainiojo JAV mažmenininkas Newegg ir jo tariamas senai pažįstamas „tiekėjas“. Vienas iš didžiausių JAV pardavėjų pripažino, kad jo klientai gavo ne mažmenines Intel procesoriaus pakuotes, tačiau demonstracines versijas, tačiau Intel teigia, jog nieko panašaus negali būti.

„Intel žino apie potencialias Core i7 920 mažmeninių pakuočių klastotes rinkoje ir dirba ties tuo, jog sužinotų, kiek jų buvo ir kur parduota. Šie pavyzdžiai nėra Intel produktai, tik akivaizdžios klastotės. Pirkėjai turėtų susisiekti su pardavėju ir paprašyti pakeisti šią klastotę arba, jei pardavėjas tai atsisako padaryti, kreiptis į vietinę policiją dėl apgavystės ir klastočių pardavinėjimo, kas nėra legalu ir gresia sankcijomis pardavėjui.“, – sakė Danis Synderis iš Intel.

Pasirodo, kad pardavime galėjo būti apie 300 tokių suklastotų pakuočių. Tuo tarpu į šį skandalą įklimpęs mažmenininkas Newegg, kuris stengiasi kuo greičiau nelaimingiesiems vartotojams išsiųsti tinkamas pakuotes, gali būti visai nekaltas, tačiau jo nepriekaištingas vardas jau kybo ant plauko, nes kompanija kiek apsimelavo teigdama, kad tai – demonstracinės pakuotės. Bet kokiu atveju, už procesorius buvo atsakingas vienas iš partnerių, kuris ir išsiuntė suklastotas pakuotes Newegg.com klientams.

Pasirodė ir pranešimai, kad „mįslinga\“ kompanija nusiuntė laiškus kai kuriems publikacijų pareiškėjams, kad šie išimtų straipsnius, nes, pasak jos, tai yra visiškai neteisingi pareiškimai. Visgi, atrodo, kad kompanija bandė negražiai sužaisti – Intel patvirtinimas turbūt sako daugiau, nei galime norėti. Taipogi tikrai aišku, kad kai kurie vartotojai gavo suklastotas pakuotes, taip pat aišku, kad nėra tokio dalyko kaip „pavyzdinės pakuotės“, bent jau taip teigia Intel. Aišku tik tiek, kad kažkas už viso šito stovi ir bandė iš to pasipelnyti bei gali sulaukti teisinės nemalonės už produktų klastojimą. Intel pareiškimas ne tik, kad nieko mums neatsakė, bet iškėlė dar daugiau klausimų – kam gi meluoti Newegg ir kodėl klastotės pasirodė oficialioje prekyboje?

Atnaujinta: Intel oficialiai pareiškė, kad atlikusi įtartinos partijos dėžučių autentiškumo patikrinimą aptiko daugiau nei vieną suklastotą procesoriaus pakuotę. Tiesa, kaip teigė netikras pakuotes gavę klientai, „procesorius“ dėžutėje yra neveiksnus – tai tėra į procesorių panašus metalo gabalas. Didžiausias pasaulyje lustų gamintojas patvirtino, kad aiškinsis, kas padirbinėja pakuotes.

9 Komentarai

  1. SB parašė:

    Tiesa pasakius, nezinau, kaip ten viskas vyksta tiksliai, bet as manau, kad galejo pats Newegg.com partneris buti apgautas.

  2. Blexas parašė:

    Kazkaip neprotinga butu siuntineti tokias pakuotes, pirkejai gi netyles gave tokia dovanele. Bet newegg.com sulauke labai daug demesio. Savotiska reklama 🙂

  3. tubulis parašė:

    Kinieciai jauciu praveze konteineri pilna tokiu padelku,ir rado kur prastumti matyt.

  4. Fostil parašė:

    Blexas tokiem gigantam kaip newgg tikrai nerekia tokios reklamos. Tikrai patikimumas po tokiu skandaku gero neatnes jiem.

  5. crooked parašė:

    taigi cia N zmoniu galejo sitas pakuotes newegui ikisti, gal pacio intel sandelio darbuotojai sugebejo tam partneriuii ikisti tokias pakuotes, o tas partneris newegui, arbagal pats pastininkas apkeite pakuotas, cia krc pasaka be galo atsekti kas kaltas 🙂

  6. Crembo parašė:

    Net neįsivaizduoju kaip šitas gali pakenkti Newegg. Taigi patys Newegg specialiai taip nedarytų, tai yra visiška nesąmonė. Netyčia pasitaikė ir tiek.

  7. jtd parašė:

    greit atkapstys kas kaltas kai tokios kompanijos. Neiviena nenori rizikuot savo vardu, o kad cia del reklamos tai visiska nesamone

  8. MariusK parašė:

    O ka jei viena is tokiu pakuociu atsidurs Lietuvoj? 🙂

  9. Dzimbo parašė:

    Tau pardavėjas ją pakeis 😀 Po teismo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.