Intel jau šį mėnesį rinkai pristatys aštuonių branduolių Xeon CPU

Du didžiausi lustų gamintojai pasaulyje aktyviai konkuruoja ne tik namų kompiuteriams skirtų procesorių rinkoje, tačiau ir kitoje nišoje, kurią galime įvardinti tiesiog verslo. Intel žada jau šį mėnesį pristatyti ilgą lauktą aštuonių branduolių Xeon procesorių, kuris konkuruos su dvylikos branduolių AMD Opteron.

Naujasis Intel Xeon procesorius yra pagamintas 45nm technologijos pagrindu, gali puikiai dirbti su 16 užduočių vienu metu bei turi DDR3 atminties kontrolerį. Neužmirškime 4 QPI sąsajų, Turbo Boost technologijos palaikymo ir net 24MB L3 spartinančiosios atminties.

Visgi, dar reiks kiek palūkėti ir kiek vėliau pažiūrėti, kurie procesoriai yra geresni ir, žinoma, efektyvesni. Galime priminti, kad AMD aštuonių ir dvylikos branduolių Magny-Cours centriniai procesoriai serveriams pasirodė dar praėjusį mėnesį po Opteron šeimos vardu.

12 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    lauksim 8 branduolių skirtų namų vartotojams :p

  2. -NRJ- parašė:

    ir ka tu su juo veiksi siai dienai? 🙂

  3. alonzo2 parašė:

    Tikrai yra ka veikt 😉 O siap si men turetu isleisti x6 namu vartotojams…

  4. normaliai parašė:

    seti@home skaičiuot tie branduoliai 🙂

  5. dzapie parašė:

    nematau reikalo nei quadui, nekalbant apie situs zveris 🙂

  6. tobulumas parašė:

    serveriniu procesoriu kainos tai kosmines, sitas tai kaina isvis kosmosas bus

  7. SoTOP parašė:

    dzapie, quadai jau pradeda nesti nauda. Jei zaidimu kurejai neuzsiciklins tai greitai turetu buti daugiau multi-core palaikanciu zaidimu.

  8. Fostil parašė:

    Nebus tol kol bus geimai portinami is konsoliu ir neuzmirskim nuostabiojo dx9. Aplamai kolkas bent siem metam nelabai girdejau apie kazka revoliucinio grafikos prasme. Ir nemanau, kad greit isvysim zaidimu kur hd5970 nesusidorotu. Teks paluket ilgokai tokiu zaidimu kaip crysis, o kalkas pasidziaukim portintais geimais.

  9. Saydo parašė:

    Tegu daugiau DirectX 11 palaikančių žaidimų išeina, vat Jums ir 6-8 procesorių galimybės galės pasireikšti (kartu su HD5970) 🙂

  10. jonas parašė:

    Kodel minimas tik branduoliu skaicius? Siu 8 branduoliu procesoriu dazniai yra vos 1.86 – 2.00 – 2.26GHZ (130W TDP), todel @ 4GHz i7 beveik visur 2.26GHz varianta \"patvarkytu\".

  11. Creative64x2 parašė:

    Jonai nebūk toks tikras. visgi koks didelis cash\’as. dar tubūt ir pats vidus kažkiek patobulintas lyginant su i7, neskaitant +4core. Žaidimuose tai aišku gautų nuo i7, bet juk jis ne POP dalykam skirtas

  12. shift parašė:

    \"Branduolinis\" CPU karas 😀 Gerai, jamsim visus branduolius…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.