Intel pristatė naujos kartos SSD kaupiklius

Reikėjo laukti gana ilgai, tačiau lustų gamybos gigantas Intel pagaliau prieš pat kalendorinę pavasario pradžią pristatė savo naujos kartos kietosios būsenos kaupiklius, kurie yra žinomi 510 Series vardu ir turi SATA 6.0 Gbps sąsają.

Kaip žinia pirmtakas, tiksliau Intel X-25M G2 kietosios būsenos kaupiklis, pasižymėjo tik senąja SATA 3.0 Gbps sąsaja. Tuo tarpu naujieji Intel 510 Series turi tik naująją sąsają, o jų naudojami NAND Flash atminties lustai pagaminti vis dar 34nm technologinio proceso pagalba. Naujieji kaupikliai siūlomi tik 2.5 colio dydyje, turi TRIM palaikymą, o jų MTBF laikas siekia iki 1.2 milijonų valandų.

Kompanija kol kas rinkai pristatė du modelius. 120GB versiją, kuri geba duomenis įrašyti ir nuskaityti atitinkamai 210/450MB/s greičiu bei kainuoja 284 JAV dolerius, ir 250GB versiją, kuri yra spartesnė ir duomenis įrašo bei nuskaito jau atitinkamai 315/500MB/s sparta, o kainuoja dvigubai daugiau – 584 JAV dolerius.

7 Komentarai

  1. Kestas28 parašė:

    Greičiai tai neipudyngi lyginant su OCZ

  2. ironvolf parašė:

    Už tokią kainą bent dizainu normaliu pasirūpintu 🙂

  3. nanoWorld parašė:

    Atsitiktiniai skaitymai ir rasymai apskritai yra prasti – apylygus senai versijai…

  4. daniukas21 parašė:

    visalaik intelio ssd kazkokie atsilike 🙂

  5. cepukas parašė:

    ironvolf>> vat butent ssd dizaino tai belekokio reikia,nes jis pasleptas buna ir nesimato :D,as pats turiu ssd ir labai laimingas,tiesiog win uzsikrauna zymiai greiciau,nera jokios vibracijos nei triuksmo,man dzin tie greiciai,tegul veikia kad ir kaip hdd,bet tegul buna tylus kaip ssd ir be vibracijos,vot kol neturejau nevertinau,bet kai isigyjau,tai nekenciu savo WD Caviar black 😀

  6. daniukas21 parašė:

    nuo hdd buna toks zemo garzo erzinantis uzimas 😀 as ir savo hhd nekenciu
    jauciu apsieciau su 128 gb ssd nereiktu net hhd 🙂

  7. ironvolf parašė:

    cepukas>> paslėpimas priklauso nuo korpuso 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.