Intel žada Sandy Bridge procesorius be grafinio branduolio

Šiuos metus mes baigiame su Intel naujienomis. Dar viena iš jų yra ta, jog antrosios kartos Core serijos procesoriai, kurie paprastai savyje turi grafinį branduolį, bus pristatyti ir be grafinio branduolio bei priklausys vidutinei Core i5 serijai.

Intel planuose šiuo metu yra trys procesoriai. Štai Intel Core i5-2550K bus galingiausias atstovas be integruoto grafinio branduolio ir pasižymės keturiais branduoliais, atrakintu daugikliu ir darbuosis numatytu 3.40GHz dažniu. Jo kaina turėtų siekti apie 200 JAV dolerių, nes Core i5-2500K kainuoja kiek virš šios sumos.

Kitus du Sandy Bridge procesorius, kurie neturės integruoto grafinio branduolio, Intel išskirs prie pavadinimo prilipdydama raide P. Štai Intel Core i5-2450P darbuosis 3.20GHz dažniu, o jo lėtesnis brolis Intel Core i5-2380P kiek mažesniu, 3.10GHz dažniu.

Deja, tačiau pastarųjų dviejų procesorių kainos kol kas nėra žinomos, kaip ir pasirodymo datos. Visgi galime numanyti, kad visi trys procesoriai pasirodys kažkada pirmajame kitų metų ketvirtyje ir kainuos mažiau 200 JAV dolerių ribos.

4 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Tesingai. Kam pirkti CPU su atrakintu daugikliu ir moketi uz integruota GPU, jei visviena 90% tokiu cpu pirkeju i juos deda diskretine VGA.

  2. Kestas28 parašė:

    Kas tiesa tas tiesa bet jau pos faktum 😀

  3. MariusK parašė:

    Nebūtinai. Pvz., panaudojant Lucid Virtu technologiją, kol tu žiūri filmus, diskretinė VGA tupi pavėsyje ir taip tu taupai el. energiją.

  4. mowestside parašė:

    Na, aš tai naudoju. Winning 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.