Ištestuota „Intel Xe DG1“ vaizdo plokštė

Gan senokai rašėme, kad „Intel“ išleidžia DG1 diskrečią vaizdo plokštę. Gaila, bet ji mažmeninėje rinkoje nepardavinėjama ir ją galima įsigyti tik perkant surinktą stalinį kompiuterį. Taip pat reikia priminti, kad „Intel Xe DG1“ vaizdo plokštės veikia tik su „Intel“ sistemomis ir tik su tam tikromis pagrindinėmis plokštėmis. „Xe DG1“ yra žemos spartos produktas, nes turi vos 30 W TDP reitingą – jai pakanka pasyvaus aušinimo. Vaizdo plokštė turi 4 GB LPDDR4X-4226 atminties ir tai suteikia 68,3 GB/s duomenų pralaidumą. Nors GPU-Z programėle rodo, kad vaizdo plokštė aktyvuoti visi 768 branduoliai, bet iš tikrųjų jų yra 640 (80 vykdomųjų vienetų).

Norint išbandyti „Intel Xe DG1“ buvo nupirktas visas kompiuteris už 750 USD. Jame be vaizdo plokštės dar yra „Intel i5-11400F“ procesorius, „ASUS PRIME H410-A/CSM“ pagrindinė plokštė ir 8 GB DDR4 atminties.

Kaip jau minėjome, „Intel Xe DG1“ nėra labai galinga, bet suteikia galimybę daugelį žaidimų žaisti 1080p raiška naudojant vidutinius/žemus nustatymus. Gaila, bet apžvalgoje nebuvo padaryti jokie palyginimai su panašaus pajėgumo AMD ar NVIDIA vaizdo plokštėmis. Norintiems daugiau informacijos apie testus rekomenduojama pažiūrėti video.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.