JAV parduotuvė paskelbė „Alder Lake“ procesorių kainas

Jau kiek seniau iš Olandijos parduotuvės sužinojome apytiksles 12-os kartos „Core“ procesorių kainas. Šiuos procesorius visi dar žino kaip „Alder Lake“. Dabar į savo kainoraščius šiuos procesorius įtraukė ir JAV parduotuvė. Priminsime, kad 12-os kartos „Core“ procesoriai bus išleisti už daugiau nei mėnesio, bet tikslios datos dar nežinome.

„Provantage“ JAV parduotuvė savo sąrašuose turi ne tik „Alder Lake“ procesorius dėžutėse, kuriuos visi vadina boksiniais, bet ir tray tipo procesorius, kurie pardavinėjami be aušintuvo ir turi trumpesnę garantiją. Keista, kad kai kurie procesoriai be aušintuvo kainuoja brangiau, nei to pačio modelio procesoriai su aušintuvu, o jei tam tikrų modelių tray procesoriaus kaina ir yra mažesnė tai tik keliais doleriais. Iš kainoraščio matome, kad „Core i9-12900K“ procesoriaus kaina yra beveik 605 JAV doleriai. Tas pats procesorius be integruotos grafikos kainuoja 578 USD. „Core i7-12700K“ kaina yra 422 USD, o i5-12600K kaina siekia 288 USD. Kitų procesorių kainas galite rasti žemiau.

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Įdomu, kaip čia viskas atrodys. Plikas kainas imant, Intelio KF turėtų būti pastebimai geriau už savo tiesioginius konkurentus iš AMD, bet aukštos motininių ir ypač DDR5 kainos gali panaikinti dauguma pranašumų, ypač jeigu AMD kainas pakoreguos teisingai.

    • kernelis parašė:

      Dar reikia ir praktiniu testu sulaukti. As manau su AL bus daug niuansu ir rezultatai bus gan nemazai issibarste priklausomai nuo naudojamo application’o.

      As pats asmeniskai labiau noreciau tiesiog 10 Golden Cove core’u (su ijungtu AVX512 ir t.t.) vietoje 8/8 su limituotu ISA. Bet cia grynai mano subjektyvus skonis. As sitam big.Little esu gan kritiskas, bet tuo paciu matau ir prasme, kai jie mazu branduoliu skaiciu ateityje stipriai padidins – yra daug load’o kur daugiau mazu core’u efektyviau nei keli dideli.

      Kitavertus, buvo leak’u, kad Intel’is savo HEDT prikelines. Turint omenyje, kad dabar tas segmentas dominuojamas AMD’o, tai gal bus kokiu geru pseudo ‘big iron’ be jokiu hibridizmu deal’u 🙂 Ateitantys keli metai bus isties idomus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.