JAV vaizdo plokštėms ir montažinėms plokštėms muitus atideda devyniems mėnesiams

Tuometinis prezidentas Donald Trump 2018 m., vykstant prekybos karui su Kinija, nurodė USTR nustatyti muitus. Valdžią perėmus J. Bideno administracijai, USTR pradėjo tyrimą dėl muitų naudingumo ir, remdamasis pirminėmis išvadomis, suteikė išimtis 352 prekių kategorijoms iš 549 galimų. Jų pratęsimas „padės suderinti tolesnį šių išimčių svarstymą su vykstančia išsamia ketverių metų peržiūra“, – paaiškino USTR.

Praėjusiais metais NVIDIA ir „Zotac“ buvo vienos iš bendrovių, prašiusių, kad vaizdo plokštėms būtų taikoma išimtis. Jos teigė, kad muitai, kurie kai kuriais atvejais siekė net 25 proc., apsunkino tiekimo grandines, vedė prie produktų trūkumo ir kėlė precedento neturinčios paklausos problemas. Kitos technologijų bendrovės, įskaitant „Apple“ ir „Intel“, taip pat kreipėsi į USTR su savo bėdomis dėl muitų.

Kai kovo mėnesį USTR pagaliau nusileido, vaizdo plokščių rinka jau buvo pradėjusi vėsti ir užteko vos kelių dienų, kad gamintojai pradėtų skelbti apie dideles nuolaidas ir kainų sumažinimus. Nors grafikos procesorių silicis daugiausia gaminamos Taivane ir Korėjoje, kiti komponentai, pavyzdžiui, montažinė plokštė ir aušintuvas, beveik visada gaminami ir surenkami Kinijoje. NVIDIA ir panašūs gamintojai teigia, kad dėl to, jog nėra alternatyvos, tenka visa tai gaminti Kinijoje.

NVIDIA pasidalijo mintimi, kad „pastangos kurti naujus pajėgumus šalyse, kurios šiuo metu negamina tokių produktų (pvz., JAV ir Vietname), buvo nesėkmingos ir labai apsunkintos dėl Covid-19 sukeltų padarinių“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.