JPR: procesorių tiekimas didėja

„Jon Peddie Research“ praneša, kad pasaulinė asmeninių kompiuterių klientų procesorių rinkos augimas 2023 m. II ketvirtį pasiekė 53,6 mln. vienetų, t. y. augo 17 %, o iGPU tiekimas padidėjo 14 % – iki 49 mln. vienetų. Per metus iGPU tiekimas sumažėjo -29 %.

Integruoto grafikos metinis augimo tempas 2022-2026 m. bus 2,5 %, o prognozuojamo laikotarpio pabaigoje pasieks 4,8 mlrd. vienetų. Per ateinančius penkerius metus iGPU skvarba asmeniniuose kompiuteriuose išaugs ir pasieks 98 % lygį.

Per metus bendras procesorių, apimančių visas platformas ir visų tipų procesorius (su grafika ir be jos), tiekimas sumažėjo -23 %, stalinių kompiuterių procesorių -25 %, o nešiojamųjų kompiuterių -22 %.

AMD bendra klientų procesorių rinkos dalis, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, sumažėjo 5,3 %, o „Intel“ rinkos dalis padidėjo 23 %.

Jon Peddie, JPR prezidentas, pažymėjo: „Antrojo ketvirčio klientų procesorių tiekimo padidėjimas, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, yra teigiama ir sveikintina žinia, nes šio ketvirčio ir pastarųjų dvejų metų rezultatai buvo neigiami. Palyginti su praėjusiu ketvirčiu, padidėjo ir integruotos grafikos tiekimas, o tai nėra labai stebėtina, nes dauguma procesorių turi integruotą grafiką“. Kito ketvirčio prognozė yra atsargiai teigiama. AMD ir „Intel“ prognozuoja augimą, nors ir nedidelį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.