„Kaby Lake-G“ – modulinis „Intel“ procesorius

Pagal pasirodžiusią informaciją galime teigti, kad „Intel“ ruošia modulinio dizaino nevienalytės architektūros „Kaby Lake-G“ procesorių seriją. Tai būtų ne pirmas kartas, kad „Intel“ panaudotų skirtingas litografijas vienam lustui, taip jau buvo pasielgta su „Clarkdale“ procesorių šeima, kai procesoriaus branduoliai buvo gaminami naudojant 32 nm, o grafikos dalis 45 nm litografiją.

Naudojant ne vienalytį dizainą būtina naudoti technologiją, kuri leistų lustams bendrauti tarpusavyje. „Intel“ nusprendė nenaudoti silicio pagrindo, o duomenų keitimasis vyks per specialų tiltą (EMIB, Embedded Multi-die Interconect Bridge). Kompanija sako, kad tai daug elegantiškesnis lustų sujungimo būdas šiems laikams.

Apie pačius „Kaby Lake-G“ galime pasakyti tikrai nedaug. Žinoma, kad pirma tai bus produktai orientuoti į nešiojamus kompiuterius. Jų TDP reitingas sieks 65 – 100 W. Palyginimui dabartiniai „Kaby Lake-H“ turi 45 W TDP. Dėl tiek išaugusio TDP labai įdomu kas bus po „Kaby Lake-G“ gaubtu. Spėjama, kad tai gali būti net AMD grafikos procesorius su HBM2 atmintimi. Bet labiau tikėtina ,kad „Kaby Lake-G“  naudos labai galingą „Intel“ GT2 grafikos lustą. Galime sulaukti vieno iš dviejų scenarijų, ne veltui buvo kalbos apie AMD ir „Intel“ bendradarbiavimą grafikos srityje.

„Kaby Lake-G“ paketo didis bus 58.5 x 31 mm, palyginimui „Kaby Lake-S“ paketo dydis yra 37.5 x 37.5 mm, o „Kaby Lake-H“ – 42 x 28 mm. Tad naujieji „Kaby Lake-G“ tikrai turės vietos sutalpinti nemažai naudingų komponentų, ypač juos gaminant pasitelkiant pažangiausią 10 nm „Intel“ litografiją.

Kaip viskas išsirutulios pamatysime artimiausioje ateityje.

6 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    TDP kaip ir byloja, jog bus kazkoks galingas APU tipo daiktas, orientuotas i geimerius. Siaip idomiausia tai kas bus per GPU. Ar tikrai bus Radeon’as. Jeigu Radeon’as, tai ar bus rebrand’intas i Intel, ar paliktas TM. Jeigu Intel’io GPU, tada apskritai idomu, koks bus jo nasumas, nes Intel’is ligi sioliai neturejo tokio „kalibro“ GPU apskritai, kuris atitiktu high end’inius nvidia/amd mobilius GPU. Matysim…

    • neblogai parašė:

      Pagal tai, kad GPU nurodytas 10nm- tai būtų Intel gaminys.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Teoriskai gali buti Radeon’o IP iskeptas ant Intel’io 10nm… Siaip tas paveikslelis labiau orientacinis. Vien GPU uzims daug daugiau vietos, nei ten parodyta, jeigu jis ketina buti galingas. COMMS, ale, periferijos grandynai tikrai tiek daug uzimti negali, nebent jie tuo vardu vadina kazka kita, arba nebent darys pilna SoC. Na, bus matyt…

        • neblogai parašė:

          Palyginimui- Ryzen 2xCCX taip pat užima mažiau nei pusę lusto ploto- modulinis dizainas reiškia daug jungčių, pritaikytų didžiausiam galimam įvairių modulių skaičiui. Ir taip- GPU turėtų būti didesnis nei parodyta..

  2. jokbon parašė:

    Plbm intel secret project slepti 45nm po 10nm etikete
    Dabar su g procu nebus energijos ekonomijos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.