Karšta informacija apie naujos kartos „PlayStation“ žaidimų konsolę

„Sony“ kompanijoje dirbantis Mark Cerny atskleidė nemažai informacijos apie naujos kartos „PlayStation“ žaidimų konsolę, patvirtindamas, kad joje bus AMD procesorius bei tos pačios kompanijos sukurtas vaizdo spartintuvas, o taip pat sekantis „PlayStation“ bus suderinamas su PS4 žaidimais. Detalizuojant šią informaciją galima pasakyti, kad tai bus „Zen 2“ architektūra paremtas procesorius ir „Navi“ architektūros vaizdo plokštė. Maža to, „PlayStation 5“ turėtų gebėti apdoroti Ray Tracing efektus, o už garsą bus atsakingas papildomas pažangus AMD lustas. Tiesa, kokiu būdu bus palaikomas Ray Tracing ir ar jį turės staliniams vaizdo plokštėms skirtos „Navi“ lieka atviru klausimu.

Buvo prasitarta, kad žaidimų krovimo laikai paspartės, tačiau kol kas nėra aišku, kaip „Sony“ tai įgyvendins, kadangi palyginus su mechaniniais diskais SSD kaupikliai vis dar kainuoja reikšmingai brangiau net kai kalbama apie masinę gamybą. Tikėtina, kad konsolės viduje atsiras aštuonių branduolių „Zen 2“ procesorius, galintis padidinti našumą mažiausiai dukart nei „PlayStation 4“ konsolėje esantis „Jaguar“ procesorius. Mark Cerny papildomai pridėjo, jog bus pasirūpinta 8K raiškos palaikymu bei niekur nedings optinis skaitytuvas.

6 Komentarai

  1. FuZe parašė:

    NA labai įdomiai viskas skamba, čia dar papildomai:

    *Correction: The PS5 will support 8K displays but not necessarily produce 8K graphics.

    – Not coming in 2019 but developers have been working with the console for some time now.

    – 8-Core AMD CPU using 7nm Zen 2 microarcitecture and a variant of Radeon’s Navi family supporting ray tracing. Chipset also includes 3D Audio support. Can support up to 8K displays.

    – SSD that is specifically designed for the console that potentially makes load times 19x faster. Also has real time in-game benefits such as much smoother streaming in open world games.

    – Will have a disc drive.

    – Current PSVR headset will be compatible with PS5.

    – PS5 will be backwards-compatible with PS4.

    – Death Stranding is highly alluded to being a cross-generation title. (Speculation)

    – PlayStation will have a cloud-streaming strategy that will become clearer in the future.

    Kas įdomu tai dėl SSD buvimo, nes kai kur buvo nurodyta krovimo greitis:
    Technically supports 8K but Cerny demoed Spider-Man load speed improvements (15s on PS4 → 0.8s on next-gen PS) on a 4K screen

  2. Frost parašė:

    Idomu kokia kaina jo bus jeigu tokie spec, manyciau minimum 600-700 drasiai gali kainuot

  3. Hellas parašė:

    Nu tas „per brangu“ tai gincytinas teiginys. Ziurint i praeiti – taip. Bet paimkim naujas vaizdo plokstes ar telefonus, dabar flagmanai eina po 1k euru ir tai yra normalu, bet pries kokius bent jau 4 metus jau kokie 600-700e atrode kosmosas. Apie vaizdus irgi patyliu, litu laikais dauguma zmoniu gyvenime nebutu pirke vaizdu po 4000-5000lt (neaisku dar ar buvo kas nors uz tokia suma), o dabar pakonvertavus i europietiskus tai normali high-end’ines plokstes kaina. Labai technologija pasikeite? Vos ne tas pacias plokstes perleidzia su minimaliais pakeitimais, nes zaidimai kartu su konsolem uzstrigo kazkur 5 metus atgal, bet deja kaina tik kyla. Taigi YPAC jeigu dar ne siais metais isleidines tai drisciau teigti, kad tikrai kils i didesne puse ir labiausiai tiketinas variantas bus kelios konsoles vienu metu, biudzetininkams ir tokiems, kurie verks, kad nesamoningos kainos ir gal is tikruju negales sumoketi daugiau 400$, ir tikriems geimeriams, kurie bus pasiruose pakloti ir tuos pacius 600 ar 700e, kad gautu pacia geriausia konsole, lygiai taip, kad vyksta ir su telefonais ir su vaizdo plokstem ir kitais dalykais. Tiesiog viskas branga ir tobuleja ir nerealu, kad kainos paprasciausiai nekiltu, net jei ir savikaina bus zema.

    • neblogai parašė:

      Aš manau, kad su konsolėmis yra kiek kitaip. Ten svarbu per pirmus metus išsiveržti į priekį lyginant su konkurentu, ir parduoti kiek galima daugiau už jį. Todėl pilna yra pavyzdžių, kaip brangios konsolės žlugo, o daug ‘silpnesnės’- tačiau stipriai pigesnės konsolės triuškino galingesnes- pvz nespalvotas Gameboy prieš spalvotus Lynx, žemos raiškos Nintendo DS vs PSP, na ir žymiausias pavyzdys- tai kai Sony atstovui PS2 pristatyme užteko labai nedaug, kad visiems paaiškinti, kas bus kitos kartos laimėtojas: https://www.youtube.com/watch?v=ExaAYIKsDBI

      • Hellas parašė:

        299, like a boss 🙂 Geras video. Na reik tiketis, kad nebus 599 koks ir visi dziaugsis, kad so cheap 🙂 Kazkaip dar nuo tu paciu PS2 ir XBOX360 laiku jauciu kazkokia silpnybe ir poreiki tureti konsole, bet paziurejus i zaidimu kainas tai atpuola bet koks noras ji pirkti. Bet cia ne konsoliu problema aisku, o greiciau iprotis is ankstesniu lauztu konsoliu ir piratavimo laiku ir be abejo demografines padeties 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.