Laikas atsisveikinti su „Internet Explorer“

Praėjusių metų gegužę „Microsoft“ paskelbė, kad 2022 metais atsisakys tradicinės „Internet Explorer“ versijos. Beveik tris dešimtmečius gyvavusi programinė įranga bus išleista į pensiją. Naršyklės nebebus palaikoma naujausiose „Windows 10“ versijose nuo birželio 15 dienos, o „Windows 11“ versijoje „Internet Explorer“ iš vis yra neprieinama. Netrukus po to „Microsoft“ išplatins „Windows“ atnaujinimą, kuris visiškai pašalins „Internet Explorer“ iš „Windows 10“ įrenginių ir nukreips naudotojus į „Edge“ naršyklę, jei jie bandys pasiekti buvusią programą.

Tačiau „Explorer“ nebus visiškai išstumtas į istoriją. Ji išliks per „Internet Explorer“ režimą „Microsoft Edge“ naršyklėje, leidžiantį naudotis senosiomis „Internet Explorer“ svetainėmis ir programomis tiesiai iš „Chromium“ pagrindu sukurtos naujesnės naršyklės. Šis režimas bus palaikomas bent iki 2029 m., o vis dar naudojantys „Windows 8.1“ ir „Windows 7“ išplėstinio saugumo atnaujinimo (angl. Extended Security Update) versijas „Internet Explorer“ režimu galės naudotis iki 2023 m. sausio mėn.

Pranešama, kad daugelis įmonių pasilieka prie „Internet Explorer“ net ir tada, kai „Microsoft“ nutraukia palaikymą. Remiantis „Lansweeper“ duomenimis, 47 % iš daugiau nei devynių milijonų „Windows 10“ įrenginių iš 33 000 organizacijų vis dar naudoja „Explorer“, o 79 % jų net nenaudoja naujausios „Windows 10“ versijos, jau nekalbant apie „Windows 11“.

4 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Aš irgi memą

  2. I_ADV_I parašė:

    Aš tai Firefox fanboy 🙂 Nežinau kas turi nutikti, kad pereičiau ant ko kito.

    TEGYVUOJA KONKURENCIJA! 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.