LED lemputės prisideda prie globalinio atšilimo mažinimo

Naujausi duomenys rodo, kad LED lemputės naudojamos apšvietimui stipriai mažina šiltnamio efektą sukeliančių CO2 dujų kiekį, dėl ko mažėja ir globalus atšilimas. Dėka savo didelio energetinio efektyvumo LED lemputės sumažino globalų anglies dvideginio išsiskyrimą 1.5 %, arba 570 mln. tonų.

Vidutiniškai LED lemputės naudoja apie 40 % mažiau energijos nei fluorescencinės ir net 80 % mažiau nei kaitrinės lemputės tuo pačiu išskiriant tiek pat šviesos. Tikimasi, kad LED lemputės stipriai populiarėdamos šiltnamio efektą padės mažinti ir toliau.

LED lightbulb evolution


6 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    na nu …OK….bet jau tris OSRAM LED grazinau pagal garantini…isdirbo daugiausiai viena 1,5 metu…kur ant pakuotes parasyta ojojojoj kokios valandos :D:D
    gelbeja kazka, bet kazkaip nepraktiska…dabar paemiau Philips..garantija mazesne, bet fakte gal ilgiau laikys

    • IFeelYou parašė:

      Man irgi atrodo kad Osram visiškai nusivažiavo, lygiai tokia pat patirtis. O anksčiau tokia patikima kompanija atrodė su savo Lifetime garantijom. Dabar perku tik Philips.

  2. jokbon parašė:

    isilaikys kad ir 5 metus philips dar niekad nesugedo

  3. YOman parašė:

    o aš iš aliexpresso noname perku.. kelios buvo pro šalį (parėjo šaibom), kitos veikia norm, nesiskundžiu. O ir kaina.. negaila vienžo

  4. PauliusP parašė:

    Perku Ermitaže noname (tiksliau Serial). Pajungus kiemo apšvietime iš penkių jau parėjo keturios, viduj visos OK 🙂 Pirktos skirtingu metu, tai tikiuosi, kad serija falšyva. Garantija kol gelbėja žaisti neatsibodo.

  5. PauliusP parašė:

    Beje, kas į temą, tai turbūt neįvertinta, kad LED amžiuje pačių lempučių naudojama daugiau ir visur, viskam dabar reikia šviesti 🙂 Bet turbūt padidėjęs įrenginių kiekis mažesnis nei sutaupoma energija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.