Lietuvoje elektroninės parduotuvės auga lyg ant mielių

Pasak Lietuvos elektroninės prekybos asociacijos, 2007 metais Lietuvoje mes turėjome tiktai apie 44 elektronines parduotuves, praėjusiais metais jau net 273 el. parduotuves, o šiais metais šis skaičius perkopė neįsivaizduojamą 400 el. parduotuvių barjerą.

„Šis verslas Lietuvoje dar labai nišinis. Nors rinkos dalyvių padaugėjo, nemaža dalis naujokų tikisi, kad elektroninė prekyba taps „lengva duona“. Deja, taip nėra – išlikti ir pelningai dirbti gali tik stipriausi žaidėjai“, – teigia asociacijos prezidentas Dainius Liulys. Jo paties vadovaujamai el. parduotuvei Pigu.lt prireikė ketverių metų, kol investicijos atsipirko.

Kaip teigia Lietuvos elektronikos prekybos asociacija, tikrai pelningas elektronines parduotuves Lietuvoje galima suskaičiuoti ant dviejų rankų pirštų, o daugelis parduotuvių iš minėtų 400 tiesiog merdėja ir neturi jokių ateities prespektyvų. Norint, kad el. parduotuvė neštų pelną, reikia milžiniškų investicijų.

Lietuvoje, tuo tarpu, internetu naudojasi apie 67 procentai visų gyventojų, o iš jų tik apie 29 procentai sako yra bent kartą per metus pirkę internetu. Nesunku suskaičiuoti, kad internetu bent vieną kartą per metus perka apie 600 tūkstančių Lietuvos gyventojų, o jiems išlaikyti 400 el. parduotuvių – neįmanoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.