„Microsoft“ sunkiai sekasi įsigyti „Activision Blizzard“

„Microsoft“ susidūrė su dar viena kliūtimi bandydama įsigyti „Activision Blizzard“. Trečiadienį Jungtinės Karalystės Konkurencijos ir rinkų institucija (CMA) pradėjo oficialų tyrimą dėl sausio mėn. paskelbto rekordinio 68,7 mlrd. dolerių vertės sandorio. Reguliavimo institucija yra susirūpinusi, kad įsigijimas gali pažeisti JK antimonopolinius įstatymus ir sukurti antikonkurencinę rinką.

CMA mano, kad reikia būti budriems, atsižvelgiant į tai, kad „Microsoft“ yra trečia pagal dydį technologijų bendrovė, o „Activision Blizzard“ – penkta pagal dydį žaidimų bendrovė. Sandoris taip pat sudarytas po to, kai „Microsoft“ neseniai už 7,5 mlrd. dolerių įsigijo „ZeniMax“. Sėkmingas „Activision“ įsigijimas reikštų didelę žaidimų pramonės konsolidaciją po „Microsoft“ skėčiu, todėl ji taptų trečia pagal dydį žaidimų kompanija pasaulyje po „Tencent“ ir „Sony“.

Tyrimas nėra toks netikėtas. CMA įprastai nagrinėja bet kokį susijungimą, kai įsigytos bendrovės bendrosios pajamos viršija 70 mln. svarų sterlingų arba jei pirkinys suteiktų pirkėjui 25 ar daugiau procentų bet kurio sektoriaus rinkos. „Activision“ grynosios pajamos 2021 m. buvo 8,8 mlrd. Tai yra 7,4 mlrd. svarų sterlingų, o tai gerokai viršija CMA nustatytą bendrąją ribą, nuo kurios galima pradėti tyrimą.

CMA tyrimas vyks bent iki rugsėjo 1 d., kai reguliavimo institucija nuspręs, ar patvirtinti sandorį, ar pereiti prie antrojo tyrimo etapo. Tuo tarpu CMA priims suinteresuotų šalių pastabas dėl susijungimo. Tikėkimės, kad vartotojų teisių apsaugos grupės garsiai pareikš savo nuomonę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.