Microsoft pagaliau leidžia pasirinkti norimą naršyklę

Jau šiandien programinės įrangos gigantas Microsoft leidžia Didžiosios Britanijos, Belgijos ir Prancūzijos gyventojams pasirinkti norimą interneto naršyklę. Ši ypatybė jau nuo kovo bus siūloma ir visiems Europos Sąjungos šalių gyventojams.

Kaip žinia, spaudžiama Europos Komisijos, kuri patenkino Opera Software prašymą, kad reikėtų imtis kažkokių priemonių, nes Microsoft pažeidinėjo sąžiningos konkurencijos įstatymus, tai turėjo būtinai pristatyti. Kaltinimas buvo toks, jog korporacija su operacine sistema pateikia tik savo interneto naršyklę, o tai neleidžia vartotojams pasirinkti. Nuo šiol Microsoft leis pasirinkti laisvai.

Microsoft pateikia specialią lentelę, kurioje, pagal Europos Komisijos reikalavimus, pateikiama dvylika interneto naršyklių atsitiktine tvarka, tai yra jos nėra rodomos visad taip pat. Į šį sąrašą įeina Mozilla Firefox, Chrome, Safari, Opera, AOL Explorer, Avant Broswer, Flock, Internet Explorer, K-Meleon, SlimBrowser ir Sleipnir interneto naršyklės.

Pateiktį vartotojai gaus per Windows Update atnaujinimus. Tiek Windows XP, tiek ir Windows Vista ir Windows 7 vartotojams bus pranešta, kad atsiųstas „svarbus papildymas“ ir vartotojų atnaujinimas paprašys atlikti veiksmą, tai yra pasirinkti interneto naršyklę. Ar tai įtakos Europos Sąjungoje naudojamų interneto naršyklių rinkos dalis, pamatysime visai netrukus.


9 Komentarai

  1. nugat parašė:

    Tai gal ir OS būtų galima pasirinkti,kokią nori…
    Eilinis marazmas paprastam vartotojui.
    Kažkas žinoma,iš to tik pasipelnė.Kaip visada.

  2. Crembo parašė:

    Va būtent, kažkokia nesąmonė ir sukelia kaip tik daugiau problemų paprastam vartotojui.. Koks skirtumas paprastam žmogui Firefox ar IE ar dar kas nors? Sėdi jis sau laimingas su IE iš kart instaliuota ir viskas. Operos kūrėjai tiesiog verkia ir bando populiarinti savo naršyklę kažkokiais nesąmoningais būdai. Šiaip apgailėtina yra, kaip taip bandoma pritraukti daugiau vartotojų.

  3. nugat parašė:

    Pritariu tau Crembo! 🙂
    Kažkas užsimanys gal notepad alternatyvos,ar pan,tai ką,eisime per
    šimtus lentelių į internetą ir instaliuosim win savaitę laiko… 😉

  4. audriens22 parašė:

    Nesamone visiem cia aisku, kas man cia yra nauja narsykle parsiusti, suinstaliavus naujai Windows. Be to, paimkim mano tevus, duok jiem dabar sedet prie Operos, net nemokes, o jei buvo priprate naudotis IE, tai ismetus toki klausima kokia narsykle rinktis pasirinktu IE.
    Ten bus siulomos tos narsykles, pvz mano naudojama Opera, bet jei man netiks jos versija, as esu reiklus ir man reikia 9.25 versijos, o ten bus 10, tai ka reikes paduoti i teisma vel,kad tvarkytu mano norus ir teises 😀 jetau jetau ….

  5. doomas parašė:

    Kad ir kaip nemegciau MS ir IE bet visgi windows yra MS kurta OS. Ir jie gali su ja daryt ka nori, nors ir apskritai pasalint galimybe instaliuot kitas narsykles. Juk niekas nevercia naudoti windows. Kokie kvailiai toj europos komisijoj galejo priimt toki istatyma?

  6. nanoWorld parašė:

    Koks skirtumas, ar taip ar taip uz IE susimoki pirkdamas Windows 🙂

    O jei rimciau, tai galetu labiau skalpuot gelezies gamintojus, nes susirasti brand\’ini notebook\’a ar desktop\’a ne su Windows beveik neimanoma, nors kai kam galbut ju visai ir nereikia.

  7. PauliusBa parašė:

    Įdomu, ar vers taip daryt su MAC OS.

  8. Ambient parašė:

    o dar nesugalvojo, kad Windowsus instaliuojant butu pasirinkimas Windows 7, Linux, .. ? totali nesamone su sita konkurencija ir su visom Europos sajungomis..

  9. Kiewliszki parašė:

    Ech, o pamenu vienas pagrindinių TN siekių buvo turėti ne buką auditoriją. Aš tuo tikėjau ir to tikėjausi. Bet norai vienaip, o išeina kaip visada. Didieji komentatoriai, pasidomėkit MS padėtimi rinkoje, kas yra monopolija, kas yra nesąžininga konkurencija ir IE saugumo spragom. Čia pradžiai, kad bent nekiltų noras tokių nesąmonių rašyt. Paskui baigę mokyklas jau galit bandyt ir komentarus rašyt :/. P.S. PauliusBa, taikliai 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.