NAND atminties kainos nebekris, o ateityje prognozuojamas mažas kainų didėjimas

Reaguodama į nuolat mažėjančią paklausą, „Samsung“ žengė ryžtingą žingsnį: nuo rugsėjo mėn. 50 proc. sumažino gamybą, daugiausia dėmesio skirdama lustams iki 128 sluoksnių. Remiantis „TrendForce“ duomenimis, tikimasi, kad kiti tiekėjai taip pat paseks šiuo pavyzdžiu ir ketvirtąjį ketvirtį dar intensyviau mažins gamybą, kad paspartintų atsargų mažėjimą. Prognozuojama, kad, atsižvelgiant į šį manevrą, IV ketvirčio NAND atminties vidutinės kainos išliks stabilios arba šiek tiek pakils, galbūt 0-5 %.

Remiantis „TrendForce“ prognozėmis, NAND atminties kainos turėtų augti sparčiau nei DRAM. Didėjant NAND atminties tiekėjų nuostoliams ir pardavimo kainoms artėjant prie gamybos sąnaudų, tiekėjai renkasi mažinti gamybos apimtis, kad stabilizuotų ir galbūt padidintų kainas. Pažymėtina, kad NAND Flash atminties silicio plokščių sutarčių kainos pradėjo augti rugpjūčio mėn. Tačiau tam, kad ši teigiama kainų trajektorija sklandžiai tęstųsi iki 2024 m., labai svarbu, kad gamyba būtų nuolat ribojama, o įmonių SSD pirkimų užsakymai atsigautų.

8 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Taigi koks ten 2TB NVME geriausias uz 100eur

  2. EgidijusL parašė:

    Serveriuose kol kas laiko tik Samsung ir senieji Intel (kamerų duomenimis kemšami). Dar Sata3 jungtimi Crucial diskai laiko (bet ten tik OS). Atlaikę tik apie metus: Adata, Lexar, Kingston, Silicon Power. Mirę realiai buvo tik OS’am naudojami, tai tik gan ramiai 24/7 sukėsi.
    Kol kas nemėginta WD. Tokia mano praktika su ssd brendais, todėl namie statausi tik Samsung…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.