Naujos AM5 lizdo vizualizacijos

Pirmieji gandai apie AM5 lizdą prasidėjo dar prieš pusę metų, visus juos AMD patvirtino CES parodos metu. AMD su AM5 lizdu pereina prie LGA kontaktų tipo, nuo PGA tipo. LGA lizdas turi kontaktus pagrindinėje plokštėje, o PGA lizdas turi tik skylutes, patys kontaktai yra ant procesoriaus.

Igor’sLAB“ dabar pateikė naujas AM5 lizdo vizualizacijas. AM5 lizdas yra labai panašus į SP5 EPYC procesoriams skirtą lizdą, tik, žinoma, jis yra kur kas mažesnis. AM5 procesoriaus užrakinimo mechanizmas toks pats kaip ir „Intel“ LGA lizdų. Procesorius fiksuojamas ir tolygiai prispaudžiamas su metaline svirtimi. Nepaisant AM5 panašumų su LGA1700 lizdu yra ir skirtumu. AM5 lizdo galinė dalis tvirtinsis (backplate) prie lizdo mechanizmo su keturiais varžtais, o pats aušintuvas paskui suksis prie tos galinės dalies. Tai užtikrins, kad aušintuvas bus lygiuojamas su pačiu lizdu, o ne vien su galine dalimi, o papildomi tvirtinimo taškai suteiks tvirtumo.

Kaip jau sakė patys AMD, esami AM4 aušintuvai bus suderinami su AM5 lizdu. Norint to pasiekti AMD teko „Zen 4“ procesorių karščio dangtelį padaryti su išpjovomis, kad būtų vietos kondensatoriams ir jų nereikėtų perkelti į galinę procesoriaus dalį. Taip pavyko „Zen 4“ procesoriaus paketą išlaikyti tokio pačio dydžio kaip pirmtakų ir išlaikyti aušintuvų suderinamumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.