Naujos skaidrės atskleidžia „Threadripper“ procesorių konfigūraciją

Pasirodė naujos skaidrės, kurių dėka apie naujus „Threadripper 2000“ procesorius sužinome dar daugiau. Ne paslaptis, kad būsimas flagmanas su 32 branduoliais turės keturis aktyvuotus lustus, o tai didina atsako laiką. To mes procesoriuose matyti nenorime. Didesnis 2990WX atsako laikas atskleidžiamas pačios AMD skaidrėse, nes 32 branduolių procesorius yra tik 64 % greitesnis už 16 branduolių modelį. Tiesa, 16 branduolių veikia kiek didesniu dažniu, bet mes vis tiek norėtume matyti didesnę persvarą. Kaltė tenka 32 branduolių konfigūracijai. Tik du iš keturių lustų tiesiogiai pasiekia atmintį ir turi tiesiogines PCIe linijas. Kiti du lustai duomenis gauna iš antrinių šaltinių, o ne tiesiogiai, tai ir padidina atsako laiką, o tuo pačiu sumažina spartą. Įdomu, kad antros kartos 16 branduolių „Threadripper“ prieš savo pirmtaką laimi 5-25 % skirtumu, priklausomai nuo užduoties.

Kaip ir seniau, taip ir dabar, AMD siūlys žaidimų režimą. Jis padės sumažinti atsako laiką ir padidinti spartą žaidimuose. Tai įvyks, nes bus aktyvuotas tik vienas procesoriaus lustas su 8 branduoliais. 2990WX atveju įjungus žaidimų režimą netgi bus padidintas maksimalus Turbo dažnis. Jis bus pakeltas iki 4.3 GHz. Paprastai tariant, naujieji „Threadripper“ žaidimuose demonstruos panašią spartą kaip „Ryzen 2700X“.

11 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    32 core for gaming… 😀

  2. Dna parašė:

    Kiek girdėjau next gen bus paskutinė paprastu konsolių, paskui viskas bus per debesis. Žaidimus apdoros debesy, bet tam bus reikalingas labai greitas internetas..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.