Net 87.7 % „Android“ įrenginių yra pažeidžiami dėl saugumo atnaujinimų stokos

„Google“ jau seniai raginama labiau prižiūrėti savo „Andoid“ operacinę sistemą ir perimti saugumo atnaujinimus į savo rankas, nes dabar dauguma įrenginių su „Android“ programine įranga yra pažeidžiami įvairiausių grėsmių.

Paskelbtas Kembridžo universiteto tyrimas atskleidė, kad net 87.7 % „Android“ įrenginių yra nesaugūs, dėl saugumo atnaujinimų trūkumo. Tokia situacija susidaro todėl, kad „Google“ partneriai išleisdami telefoną programinės įrangos atnaujinimus pilnai perima į savo rankas, o dažniausiai pristatyti telefonai jokių atnaujinimų nesulaukia arba jų būna labai mažai. Tyrimo duomenys buvo surinkti iš daugiau nei 20 tūkst. vartotojų nuo 2011 gegužės. Norintys sudalyvauti tyrime turėjo parsisiųsti nemokamą „Device Analyzer“ programėlę iš „Google Play Parduotuvės“

Surinkti duomenys buvo naudojami išsiaiškinti, kaip kiekviena firma rūpinasi savo įrenginių saugumu išleidžiant pataisymus kritinėms skylėms užkamšyti. Išvados buvo gana paprastos, telefonų kūrėjai įrenginiams tiesiog nepasiūlo saugumo atnaujinimų reguliariai, o tai veda prie įrenginių pažeidžiamumo.

Jeigu įdomu, kas labiausiai rūpinasi savo klientu saugumu, tai tuo prekiniu ženklu tampa „Nexus“ ir tuo nederėtų stebėtis, nes „Google“ tikrai rūpinasi savo leidžiamais telefonais palyginus su kitais. Tyrimo vykdytojai pagal saugumo atnaujinimų tiekimą visus įvertino balais nuo 1 iki 10 – „Nexus“ šioje vertinimo sistemoje surinko 5.17 balo. Iš didžiųjų firmų geriausiai įvertinta liko LG kompanija su 3.97 balais, už jų išsirikiavo „Motorola“ (3.07), „Samsung“ (2.75), „Sony“ (2.63), HTC (2.63) ir kiti.

Visą tyrimą galite perskaityti čia, ten rasite dar daugiau duomenų. 

2 Komentarai

  1. crooked parašė:

    tai cia google kalte kad leidzia modifikuot kaip tik nori, dauguma gamintoju kai naudoja "sell and forget" taktika, tai cia tokie straipsniai manau nieko nestebina jau

  2. ZeroFM parašė:

    Dar toli gražu nėra tokios grėsmės kad tai būtų privaloma .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.