Nufotografuotas RTX 3070 lustas, skirtas nešiojamiems kompiuteriams

Pasirodė nuotrauka, kurioje galime matyti NVIDIA „Ampere“ lustą, skirtą nešiojamiems kompiuteriams. Tai yra inžinerinis pavyzdys, dėl to grafikos procesorius turi „GN20-E5-A1“ kodinį pavadinimą, o tai turėtų būti GA104 lustas. GA104 grafikos procesorius bus naudojamas RTX 3070 ir RTX 3060 Ti vaizdo plokštėse, kurios bus skirtos staliniams kompiuteriams. NVIDIA šio lusto grafikos spartintuvus taip pat turėtų vadinti ir mobiliame segmente.

„RTX 3070 Mobile“ turės kažkiek apkarpytą lustą, bet kol kas galutinis CUDA branduolių kiekis nėra žinomas. Atminties valdiklis turėtų likti 256 bit, o atminties buferis bus 8 GB. Atminties tipas GDDR6, kuri integruota labai arti grafikos procesoriaus.

NVIDIA dar nėra pranešusi, kada planuoja atnaujinti mobilaus segmento produktus. Tikimasi, kad tai įvyks 2021 metų pradžioje, galimai nauji „Ampere“ mobilūs grafikos spartintuvai bus atskleisti CES 2021 parodos metu.

5 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Ampere + Intel 10th gen – energijos prasme efektyvus nesiojami nusimato 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Norėjau pakiršinti, bet nesigavo. Šiaip Intel su savo sena architektūra vis tiek gerai atrodo dar ir nešiojamų sėgmente. Tiger Lake visai gerai, o kitais metais dar žada išleisti ir Tiger Lake su 8 branduoliais.

      • kernelis parašė:

        Na, as ten truputi sarkastiskai rasiau, ta prasme „efektyvus“ – tai is dalies gavosi 🙂 Skylake’as atrodo neblogai, tik kad neblogai ir srebia ant nesiojamu: kai sudes 8C Comet Lake’a su Ampere i nesiojamo form factor, tai ir 200W bus maza 🙂

  2. koloniukas parašė:

    Valio!!! Jau pasieksime ir 110c + 😀

  3. Daemon parašė:

    Saugokit kiaušinius, tokios temperatūros – ne juokas 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.