Nulaužus „Resident Evil Village“ žaidimo DRM apsaugą pakilo sparta

Jau seniai yra kalbama, kad DRM žaidimų apsauga mažina spartą, ypač tiems, kas turi silpnesnius kompiuterius. Prieš kelias savaites buvo nulaužta „Resident Evil Village“ DRM apsauga, o dabar patikrinta, kiek papildomos spartos tai padarius atsirado. Sparta dėl DRM blogėja, nes ši apsauga bando tikrinti ar žaidimas yra legalus, o tam naudojami resursai. Jei kompiuteris yra silpnesnis tuo metu gali sumažėti žaidimo sparta.

Testavimo sistema susidarė iš „Core i7-7700“ procesoriaus ir GTX 1060 vaizdo plokštės. Reikia pridurti, kad rekomenduojama žaidimą žaisti su 6 branduolių procesoriumi, o i7-7700 turi tik 4 branduolius ir 8 gijas.

Dėl DRM apsaugos legaliame žaidime sparta kartais krisdavo iki 6,2 fps, tuo tarpu nulaužtos „Resident Evil Village“ versijos minimalūs kadrai per sekundę buvo net 51. Tai yra milžiniškas skirtumas. Kalbant apie vidutinius kadrus, originalus žaidimus turėjo 51,1 fps, o nulaužtas žaidimas 65 fps. Tai irgi labai solidus skirtumas. Daugiau apie viską pateiktame video.

2 Komentarai

  1. aiwaris parašė:

    tai kad ir pats steam ne ka mazesnis resursu edikas nei ta apsauga 😀 pvz kad ir gta5 pradejau zaisti ant epic nes zymiai geriau ir stabiliau eina zaidimas nei ant steam.

  2. neblogai parašė:

    Dėl DRM mažesnė sparta? Juokeliai. Ubisoft- visai kitame lygyje: pavyzdžiui, jie nusprendė, kad Might and Magic X žaidimui laikas atjungti serverius. Pats žaidimas- grynai vieno žaidėjo, niekaip netinklinis- tačiau per serverius buvo įkyrus ir dažnai nepraleidžiantis DRM. O dabar tą tikrinimą ir visai atjungė- na ir kas, kad pirkai žaidimą- atjungėm ir jau neturi:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.