Nutekėjo 10 kartos „Comet Lake-S“ procesorių specifikacijos

„Intel“ ruošia naujus procesorius staliniams kompiuteriams. Šie procesoriai turės „Comet Lake-S“ kodinį pavadinimą ir priklausys 10-ai „Core“ procesorių šeimai. Nauji procesoriai iš tiesų nebus tokie nauji kaip mes norėtume, nes vis dar bus naudojamas kelių metų senumo „Skylake“ branduolys su mažais pakeitimais, o panaudota litografija bus 14 nm su nežinomu kiekiu pliusų.

Būsimas serijos flagmanas, i9-10900K, turės 10 branduolių ir 20 gijų. Tai dviem branduoliais daugiau nei turi i9-9900K. „Core i9-10900K“ turės didesnį maksimalų turbo dažnį už pirmtaką, jis sieks iki 5,3 GHz. Tokį dažnį bus galima pasiekti dėl naujos „Velocity Boost“ technologijos. Išvertus pažodžiui, tai reiškia „greitas padidinimas“. Tad turėtume suprasti, kad „Velocity Boost“ veikimas bus greitas, bet trumpalaikis. Tokią pačią technologiją dar gaus ir i9-10900 procesoriai. Tai dar ne pabaiga su turbo naujovėmis. „Intel“ keturiems procesoriams suteiks „Max Turbo 3.0“ technologiją. Šie procesoriai yra: i9-10900K, i9-10900, i7-10700K ir i7-10700. Kiti procesoriai turės įprastą turbo technologiją.

Grįžtant prie i9-10900K, procesorius turės 4,8 GHz visų branduolių turbo dažnį. Suprantama, dažnis bus pasiekiamas tik tada, kai procesorius gaus reikiamą pagrindinę plokštę ir tinkamą aušinimą. Procesoriaus bazinis dažnis yra 3,7 GHz, o prie jo TDP siekia 125 W. Kol kas neaišku, kiek procesorius siurbs W esant 4,8 GHz dažniui, bet aišku, kad ženkliai daugiau.

Numatomos „Comet Lake-S“ procesorių naujovės

  • Iki 5,3 GHz su „Intel Thermal Velocity Boost“
  • „Intel Turbo Boost Max Technology 3.0“
  • „Intel Hyperthreading“ technologija panaudota nuo i3 iki i9 procesoriuose
  • Iki 10 branduolių su 20 MB „Intel Smart Cache“
  • Iki DDR4-2933 palaikymas
  • Patobulintas branduolys ir atminties spartinimas
  • „Intel“ 400 serijos mikroschemų rinkinys
  • 2,5 G „Intel Ethernet Connection i225“ (Foxville) palaikymas
  • Integruotas „WiFi 6“ (AX201) Gig + palaikymas naudojant CNBR

4 Komentarai

  1. Ambient parašė:

    Uzstrigo jie laike, tiesiog uzmigo ant lauro lapu.. jie liko idomus tik patiems istikimiausiems gerbejams kuriems nesvarbu kainos/kokybe santykis ir pirks bet kokiu atveju.. O kalbant apie TDP faktas, jog bus didesnis nei 9 serijos.

  2. nemesis parašė:

    Na jei i3-10100 4c/8t kainuos tarkim 110-120 EUR tai dar visai nieko deal’as. Realiai pagal spartą lenktų visus i5 ir i7 iki 8 kartos (ne imtinai).
    Stebuklas būtų jei i3-10100 kainuotų kaip 9 kartos i3 su F raide aišku (šiam momentui 85 EUR).

    O gal kas domėjosi ir žino kodėl Intel nuo P4 laikų buvo paleidę du threadus ant vieno fizinio branduolio (HT), plačiau naudot pradėjo nuo core i serijos, o AMD tik nuo AM4 neseniai paleido? Čia baigėsi kokio nors patento galiojimo laikas? Ar prasmės naudot nematė ar kas? Pas AMD buvo 8 branduolių cpu, bet kažkokius resursus jie dalindavosi tik 4. Bet niekada jų nevadino threads.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Intel pradėjo HT naudoti, nes P4 buvo prasta architektūra ir branduolys neišnaudodavo potencialo, su HT buvo šiek tiek geriau. Be to, reikėjo prieš AMD kažką pasiūlyti, nes tada Athlonai gerai atrodė. Po to Intel išleidus Core Duo, ar kaip ten jie, paprasčiausiai to HT net nereikėjo, nes konkurencijos nebuvo. Gal priežastis ir kita nežinau. Po to matyt norėjo pasiūlyt daugiau gijų ir vėl sugrąžino HT į procesorius. Jei gerai pamenu HT užima ik 5 % branduolio ploto, bet spartą didina iki 40 %, panašiai ir elektros sąnaudos. Kitaip sakant tai padeda išnaudoti visą branduolį, o taip pat yra pigus būdas didint gijų kiekį.

      AMD su Buldozer bandė sukurti kažką geresnio nei HT, bet žinom kas gavosi. Buldozeriai buvo neblogi tik tam tikrose užduotyse, o viena gija buvo silpna, nors teoriškai viena gija stipri turėjo gautis. Iš esmės visa ta architektūra buvo tiesiog nevykusi, nes gi IPC buvo blogesnis nei Phenom II. AMD buldozerio 8 gijas vadino branduoliais ir už tai net į teismą buvo paduota, nes tie branduoliai ne visai atitinka branduolio sąvoką. AMD dar gavo ir kompensacijas išmokėti kažkokias už klaidinimą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.