Nutekėjo dar vienas „Intel“ produktų planas

Pastaruoju metu nutekėjo ne vienas „Intel“ produktų pristatymo planas, o tas tik geriau mums, nes galime pažvelgti į ateitį. Skaidrėje vaizduojamas produktų išsidėstymas 2013 – 2016 metų laikotarpiu visuose segmentuose nuo aukščiausios spartos iki mobiliems įrenginiams skirtų produktų.

Skaidrė patvirtina, kad  staliniams kompiuteriams skirtų  ir montuojamų į LGA tipo lizdą „Skylake-S“ procesorių sulauksime trečiame šių metų ketvirtyje. Nežinia dėl ko, bet neužsimenama apie „Broadwell“ procesorius, turinčius LGA jungtį. Pagal ankstesnius duomenis sulauksime dviejų tokių procesorių. Tai sukelia abejonę šios skaidrės tikrumu. Žvelgiant toliau į LGA platformą matome, kad 2016 metais trečiame ketvirtyje sulauksime „Skylake-S“ procesorių atnaujinimo. Labiausiai tikėtina, kad bus pasiūlyti modeliai su kiek didesniais dažniais ir minimaliais patobulinimais, kaip buvo „Haswell Refresh“ atnaujinimo atveju.

Plane taipogi nematome aukščiausios spartos platformai skirto „Broadwell“. Anksčiau tikėta, kad šiuos procesorius išvysime 2016 metų pirmame ketvirtyje ir jie bus suderinami su X99 mikroschemų rinkinius turinčiomis pagrindinėmis plokštėmis. „Skylake-E“ tūrėtų pasirodyti 2016 metų trečiame ketvirtyje, apie šiuos procesorius nežinoma beveik nieko.

Kadangi mobiliam segmentui labai svarbu energetinis efektyvumas šis segmentas pirmasis sulauks „Cannon Lake“ procesorių gaminamų pasitelkiant 10 nm techprocesą, tai bus 2016 metų antrame ketvirtyje. Daugiau spartos ir nešiojamiems kompiuteriams skirti „Cannon Lake“ procesoriai tūrėtų būti išleisti 2016 metų paskutiniame ketvirtyje.

Kadangi šioje skaidrėje galima įžvelgti nemažai netikslumų joje pateiktus duomenis reiktų vertinti atsargiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.