„nVidia“ atskleidė RTX 2080 spartą esamuose žaidimuose

Pradėjus sklisti sąmokslo teorijoms apie naujų „Turing“ vaizdo plokščių prastą spartą neatlaikė „nVidia“ nervai ir pati kompanija pateikia palyginamuosius RTX 2080 vs GTX 1080 testus. Iš skaidrės matome, kad naujoji vaizdo plokštė už savo pirmtaką yra greitesnė 40-50 %, bet ir kainuoja panašiai brangiau. Tad, bent kol kas kaina/sparta kategorijoje nepasistūmėjome.

Tiesa, kai išnaudojamos RTX 2080 naujos technologijos ji savo pirmtaką gali lenkti net daugiau nei dvigubai. Įgalinus DLSS (Deep Learning Super Sampling), tokią technologiją palaikantys žaidimai reaguoja labai pozityviai, nes sparta išauga apčiuopiamai naudojant specialią AA techniką.

11 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Man ta Nvidia slide – nieko nesako. Neaišku nei raiška, nei realūs FPS. Gal visi žaidimai buvo testuojami 1080p locked 30FPS, kaip buvo su nauju Tomb Raider. Eilinis Nvidia marketingo žingsnis, bandant padidinti pre-orders.

  2. neblogai parašė:

    Linkstu manyti, kad ši karta bus puiki. Ray Tracing kol kas gal ir nebus labai panaudojamas žaidimuose, tačiau panašu kad nVidia gerai padirbėjo ir kituose frontuose.
    Pristatytas DLSS- darbą daro nieko kito neveikę tensor cores, taigi natūralu kad spartos atžvilgiu tai pigiau nei kitokie gludinimai.
    Ir antras dalykas- išaugęs shading performance. Kalba matyt eina apie tai: https://youtu.be/CT2o_FpNM4g?t=794, ir tai reiškia kad ilgainiui Turing įgaus rimtą pranašumą lyginant su Pascal, veikiančiu tais pačiais dažniais ir branduoliais. O kai kuriuose žaidimuose pranašumą rodo jau dabar.
    Na ir dar vienas dalykas- AdoredTV šaltinis buvo teisus dėl RTX vardo ir 2080 specifikacijų- tačiau neteisus dėl kitų plokščių. Taigi, įdomu kas iš tiesų bus išleista midrange segmentui.

    • kernel_panikuoja parašė:

      DLSS tai as vertinu dvejopai. Protingas ejimas kas del Tensor branduoliu panaudojimo, bet atitinkamai tai ines kazkiek iskraipymu vaizde, bent teoriskai. Sudina vaizda neuro tinklas transformuoja i „grazu“, bet jis tai nedaro su 100% tikslumu originalaus vaizdo prasme. Klausimas cia tik kiek tai jausis ir ar is vis jausis, palyginus su alternatyviais metodais.

    • SoTOP parašė:

      Jeigu kainuotų kaip 10 karta, žinoma būtų neblogai.

      Plius su kuo jūs tą DLSS lyginat? Nes čia yra upscaling, o ne gludinimas. Aš labai abejoju, kad jis bus toks geras, jog būtų nepastebimas. Nes dabar žaidimuose kurie turi screen scaling užtenka padaryti 99% vietoj 100 ir iškart vaizdas pastebimai pablogėja, ypač jeigu ekrano rezoliucija < 4K.

  3. newdiamond parašė:

    bent cia matosi, kad dauguma zmoniu nesupranta ka Nvidia isleido…
    Kai Apple leidzia kas metus bulshita 😀 tai tinka visiems…nes ten viskas suprantama patobuliuno dvi detales…
    Panasu, kad nvidia liks nesuprasta consumer rinkoje…nebent cia tik LT kreivai ziurima

    • IFeelYou parašė:

      Tai papasakok mums nesusipratėliams, ir ką gi čia tokios stebuklingo ta nVidia išleido?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Idomus tavo mastymas: ismanieji telefonai, kurie is esmes yra siuolaikines komunikacijos pagrindas, tau mazdaug yra bukumo/neracionalumo pavyzdys, o vat naujos vaizdo plokstes, skirtos kompiuteriniams zaidimams, turbut jau yra „esminis civilizacijos pasiekimas/puiki ir prasminga investicija“ 😀

      Realybej viskas yra susije. Kaip NVIDIA is geimeriu surinktu pinigu developina AI ir pan. technologijas, taip mobiliu gamintojai ir servisu per mobilius teikejai, is telefonu pardavimu/naudojimo surinktu pinigu developina naujus komunikacijos protokolus, procesorius, ta pati AI (tik kitam applicatione) ir fundamentalius informatikos mokslo dalykus. Man regis tu pats siek tiek siaurokai ziuri sia prasme.

      O kalbant apie Turing’a, tai tikrai siai dienai turim tik marketingini bullshit’a, nes visa praktine dalis paaiskes rugseji 😀 „Kreivas ziurejimas“ yra normalu, nes kolkas RT yra net ne early adoption’e, o pries ji. Dalis zmoniu masto kritiskai ne del pacios technologijos, o del 2000 serijos – kam moket uz kazka, jei visas RT „geris“ ispopuliares tik po keliu metu, kai jau bus 7/5nm kortos ir tiketina pigesnis priejimas. Ypac kalbant apie esama bukle, kai gali pre-orderinti, bet normaliu review net nera. Just saying 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.