NVIDIA uždirba labai daug pardavinėdami H100 greitintuvus

Atrodo, kad NVIDIA iš kiekvieno parduoto H100 greitintuvo gauna nepaprastai didelį pelną, nes, kaip pranešama, marža siekia 1000 proc. gamybos sąnaudų. „Barron’s“ vyresnysis technologijų rašytojas Tae Kim‘as neseniai pranešė, kad NVIDIA išleidžia apie 3 320 USD vienam H100 įrenginiui pagaminti, kuris vėliau parduodamas galutiniams klientams už 25 000-30 000 USD kainą. Šiuos skaičiavimus pateikė konsultacinė įmonė „Raymond James“ ir, atrodo, jie apima ir išlaidas, susijusias su įmontuotais HBM atminties lustais.

Jei skaičiavimai pasitvirtins, tai gali reikšti neregėto aukso amžiaus pradžią NVIDIA grafikos procesorių versle. H100 vienetų paklausa yra tokia didelė, kad jie iš esmės bus išparduoti iki 2024 m., sakė Kim‘as. Tuo tarpu dirbtinio intelekto bendrovės stengiasi užsitikrinti pakankamą greitintuvų kiekį, kad galėtų kurti generatyvinius modelius ir dirbtinio intelekto varomas paslaugas. Bendrovė „Foxconn“ prognozuoja, kad iki 2027 m. dirbtinio intelekto serverių rinka pasieks 150 mlrd. dolerių vertę, o šie modernūs dirbtinio intelekto serveriai labai priklauso nuo NVIDIA aparatinės įrangos skaičiavimo galimybių.

H100 yra pagrįstas „Hopper“ mikroarchitektūra, sukurta kaip duomenų centrų analogas „Ada Lovelace“ architektūrai, kuri naudojama žaidėjų sektoriuje. H100 akceleratoriuje įrengtas modifikuotas GH100 grafikos procesorius su 14 592 CUDA branduoliais, be to, 80 GB HBM3 atminties su 5 120 bitų atminties magistrale.

NVIDIA neabejotinai kyla ant aukštos dabartinio dirbtinio intelekto bumo bangos, nors Kim‘o pasiūlytą 3 320 JAV dolerių apytikrę H100 kainą reikia patikslinti. Naujo grafikos procesoriaus kūrimas yra brangus ir daug laiko reikalaujantis darbas, kuriame dalyvauja daugybė aparatinės įrangos inžinierių ir specializuotų darbuotojų. Šiems darbuotojams reikalingas atlygis, o naujausi skaičiavimai rodo, kad NVIDIA vidutinis techninės įrangos inžinieriaus atlyginimas yra apie 202 000 JAV dolerių per metus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.