„Nvidia Maxwell“ architektūra pasirodys tik 2014 metais, GK110 – ne aksčiau 2013-ųjų kovo

Daugiau nei prieš metus kompanija "Nvidia" nusprendė užlaikyti grafinių adapterių su "Maxwell" architektūra debiutą iki 2014 metų. Jei atsižvelgtume į tai, jog "Kepler" architektūros produktų asortimento plėtra dėl TSMC gamybinių pajėgumų šlubavimo vyko labai sunkiai, galima suprasti, kodėl "Nvidia" "Maxwell" debiutą

Resursas "VR-Zone" mano, jog visuotinai įsigaliojus 20 nm techproceso erai, "Nvidia" galės pasirinkti dar vieną kontraktinį gamintoją ir nepriklausyti vien tik nuo TSMC. "Maxwell" kartos produktai taip pat taps vienais pirmųjų 64 bitų skaičiavimo branduolių su ARM architektūra savininkais. Tai bus taip vadinamas „Project Denver“. Panašus integracijos lygmuo leis "Nvidia" sustiprinti savo pozicijas skaičiavimų segmente. "Maxwell" šeimoje taip pat bus ir "Tegra" procesorių, kurie turės savo nuosavą grafikos posistemę.

Kalbant apie "Kepler" architektūros grafinį procesorių GK110, jis turėtų debiutuoti 2012 m. gruodžio mėnesį ir vadintis "Tesla K20". Tai bus skaičiavimų spartintuvas su 6 GB arba 12 GB GDDR5 operatyvios atminties. Vėliau pasirodys ir profesionalams skirtas adapteris "Quadro K6000" su 6 GB operatyvios atminties. Žaidimų gerbėjams skirtas GK110 pasirodys ne anksčiau, kaip 2013 m. kovo mėnesį. Šaltinių teigimu, 2013 metais konkurentų AMD spaudimui "Nvidia" bandys atsispirti atnaujinti "Kepler" sprendimai, kurie savo spartos lygiu bus greitesni maždaug 25-30 %, nei tai gali pasiūlyti dabartinės "Nvidia" vaizdo plokštės.

Preliminariais duomenimis, AMD savo pirmuosius "Sea Islands" šeimos atstovus planuoja išleisti 2012 m. pabaigoje. Tai reiškia, jog iniciatyva dėl pirkėjų piniginių iš pradžių vėl priklausys kompanijai AMD. Iš kitos pusės, "Nvidia" galės lengviau apskaičiuoti jėgas atsakomajam smūgiui atlikti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.