Oficialiai pristatyti naujieji MacBook Pro nešiojamieji

Kompanija Apple, kaip ir buvo tikėtasi, pristatė atnaujintus MacBook Pro serijos nešiojamuosius, kurie pasižymi naujaisiais Intel Sandy Bridge procesoriais, AMD Radeon vaizdo posistemiais ir Intel Thunderbolt sąsaja.

Kaip teigia kompanija, MacBook Pro nešiojamieji pagreitėjo dvigubai dėl naujų Intel centrinių procesorių ir ypač sparčių AMD Radeon vaizdo posistemių. Kompanija išlaikė visų pamėgtą dizainą ir vėl siūlys tris modelius su 13, 15 bei 17 colių įstrižainės ekranais.

Kompanija, kaip ir buvo tikėtasi, padidino lietimui jautraus langelio dydį, padidino mechaninių kietųjų diskų talpą nuo 250-500GB iki 320-750GB priklausomai nuo modelio, tačiau nesiūlo būtino kietosios būsenos kaupiklio, apie kurį buvo kalbama gandų lygmenyje. Šį kartą Apple taipogi tvirtina, kad jų MacBook Pro nešiojamieji gali dirbti jau tik iki 7 valandų, o ne 8-9, kaip buvo teigiama su praėjusios kartos modeliais.

Žinoma, visų akiratyje atsidūrė Intel Thunderbolt sąsaja. Šią technologiją Apple kartu kūrė su Intel, o MacBook Pro yra pirmieji įrenginiai, kurie ja pasižymi. Kaip žinia, Intel Thunderbolt jungtis užtikrina ne tik itin greitą duomenų perdavimą, tačiau šia sąsaja gali būti siunčiamas ir aukštos raiškos vaizdas. Duomenų perdavimo greitis ja siekia net 10 Gb/s, o tai dvigubai viršija teorinę 5 Gb/s USB 3.0 spartą.

25 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    Va 13-kinis Macbook Pro tai visai nieko būtų. Lengvas, mažas, galingas, gerai akumas laiko 🙂

  2. Fostil parašė:

    1 trukumas- mac os. Pirmas dalykas isigyjus tokius laptopus- format hdd ir w7 all the way.

  3. dzapie parašė:

    dar neteko parduoti mac kam nors, kas naudotu ne mac os x jame… o.o

  4. Pasisiauses parašė:

    Fostil,
    Kaip kam… Man atvirkščiai – kompiuteryje trūkumas būtų windows 🙂

  5. zilego parašė:

    Visi siap vienodai akumas laiko po 7h.

  6. nanoWorld parašė:

    Mano nuomuone irgi ta, kad rasyti Windows i MAC yra nesamone. Tada is karto geriau imti padoresni Windows nesiojamaji, tarkim, koki Lenovo T/X serija ar pan.

  7. Zveris nr 1 parašė:

    MAC os turi savu pliusu. O kam rasytis win jei gali pasileisti per mac win , ir seip ten bios ir kiti boot loaderiai pritaikiti mac ne win , tai net neis instalint win , bet gali ant mac juos pasileist su intel vt 😛
    ir smagiai ziuret i nuogas moteris…

  8. Pasisiauses parašė:

    Į MAC galima instaliuoti bet kokią operacinę. Ir Windows, ir Linux…

  9. Recon parašė:

    Kainu kazkaip nepaminejo.

  10. Crembo parašė:

    Apie milijonas su puse Recon. (Kaip visi Apple produktai)

  11. Pasisiauses parašė:

    Crembo,
    surask man tokių pačių parametrų PC analogą už mažesnę kainą, ačiū 🙂

  12. ironvolf parašė:

    \"Pasisiauses
    2011-02-26 13:58:20
    Crembo,
    surask man tokių pačių parametrų PC analogą už mažesnę kainą, ačiū\"
    Tai, kad čia gerbiamasis ne PC, o loptopas…

  13. adijux parašė:

    Įdomu, kada naujuosius modelius pristatys Lietuvoje. Žadu pasiimti 13\" MacBook Pro, mat man, kaip developeriui, domina Mac OSX. Tas burbulas, kad Mac\’ai per daug brangūs, yra išpūstas. Kompiuterių kokybė tikrai puiki. Nors man iPhone ir iPad tai visiškai nepatinka ir nemokėčiau tokių pinigų. Tad esu dalinai už ir prieš Apple. 🙂

  14. nanoWorld parašė:

    Man idomu, kuo tave, kaip developeri, domina OSX….

    Na, nebent developini taikomaja programine iranga butent siai operacinei sistemai – tada suprantu. Mat, Apple kompiuteriai, mano galva, kaip tik labiau pritaikyti paprastam eiliniam vartotojui arba profesionalesniems vartotojams, dirbantiems su \"rimtesniais\" media apdorojimo paketais, skirtais OSX\’ui. Kuo OSX gali buti patrauklesnis kitokiems butent developer\’iams nelabai isivaizduoju…

  15. pureass parašė:

    butu ju kainu \’\’affordable\’\’ daug kas nedvejojes imtu, kadangi super brangus iskart sunys loja kad- sh\’as. O kaip tu kitaip savi gali motivuoti, nesakysi, kad labai nori, bet neisgali, geriau sakysi, kad sh…

  16. developeris parašė:

    Man asmeniskai svarbiausi dalykai yra:

    Hardware (procas,vga,ramai,hdd)
    Ekranas
    Klaviatura
    Zinoma windows

    Vieno is siu dalyku mac`ai neturi 🙂 o kiti yra galima same shit, kas ir kituose kompuose tik uz gerokai didesne kaina, tai koks man dabar butu tikslas ta mac`a pirkt ? Net jeigu ju kaina nebutu didele, jie vistiek neturi windows, kas jiem minusas didelis…

  17. nanoWorld parašė:

    As tai kaip tik manau, jog OSX yra viena is pagrindiniu priezasciu, motyvuojanciu vartotojus rinktis MAC\’us 🙂

    Be OSX, MAC\’as butu tik dar viena \"Windows machine\", ir va tada, greiciausiai, imantresnis dizainas, korpusas ar dar kokie tai atributai jo negelbetu arba bent jau esu isitikines, kad parduotu ju maziau. Apskritai, be OSX ir iOS Apple produkcija prarastu absoliuciai visa savo isskirtinuma.

  18. Pasisiauses parašė:

    O prie ko čia išvis tas \"išskirtinumas\" ?
    Žmonės ne dėl išskirtinumo perka Apple produktus (žinoma yra ir tokių kažkokia dalis), o todėl, kad jiems patinka 🙂

  19. nanoWorld parašė:

    Isskirtinumas buvo bene pagrindinis Apple deklaruojamas atributas. Populiarus \"Think different\" sukiai ir pan., tik kad to isskirtinumo kuo toliau – tuo maziau, o jei dar, kaip buvo mineta, MAC\’ai eitu su Windows\’ais, tai tada jo is vis neliktu.

  20. Pasisiauses parašė:

    Tu teisus. BUVO 🙂
    Apple marketingo strategija jau seniai neturi nieko bendro su išskirtinumu.
    VISOSE dabartinėse Apple reklamose yra tiesiog demonstruojamos galimybės arba pasakojama apie pliusus 🙂
    Jei anksčiau marketingo žinutė buvo \"think different\", tai dabar visose reklamose rodoma \"look, what you can do with iphone/ipod/mac!\"
    iPhone, ipad reklamose demonstruojamos programos, funkcijos, jų naudojimo paprastumas.
    Mac reklamose demonstruojamas dizainas, pasakoja apie naujas technologijas, baterijos darbo laiką 🙂
    Tai kur čia tas išskirtinumas? 🙂

  21. nanoWorld parašė:

    Sakykim taip: anksciau, iskirtinumas buvo akcentuojamas viesai per reklamas, akcijas ar pan. Dabar, ju strategija gal ir kita (ypatingai marketingu nesidomiu), taciau is kompiuterines puses, isskirtinumas vaidina kritini vaidmeni dabartiniu Apple MAC\’u sekmeje (turiu omenyje BUTENT iskirtine OS, nes pastarasias zinutes rasiau developer\’io iskeltos hipotetines minties MAC + Windows kontekste). Pabandysiu pagristi savo mintis.

    Paprastas eilinis vartotojas kompiuteri supranta dviem lygiais: fiziniu ir programines irangos. Fizine prasme, jam aktualu tokie dalykai kaip kompiuterio (isvaizdos) dizainas, fizinis patogumas (ergonomika), fizinis funkciuonalumas. Aparatines dalies parametrus taip pat galima priskirti siai kategorijai, taciau paprastas eilinis vartotojas nei apie juos daug nutuokia, nei jam tai labai idomu. Is programines irangos puses, vartotojui svarbu pirmiausia OS, po to taikomoji programine iranga. Per siuos komponentus sukuriamas GUI dizainas, valdymo patogumas, galu gale stabilumai ir pan. pasireiskia per siuos komponentus.

    Is technines puses, programine iranga yra kompiuterio pagrindas (tiesa pasakius, bet kurio \"ismaniojo irenginio\" pagrindas). Toki teigini jums patvirtins, pavyzdziui, bet kuris elektronikos programuotojas. Toki teigini galima pagristi antriniais faktais, tarkim, Nokia pavyzdziu, kuomet esant puikiai paratinei daliai ir \"mirstanciai\" Symbian OS, ju smartu pardavimai pradejo mazet. Galima atrast nemazai pavyzdziu ir analogiju, parodanciu, kad programine iranga yra IT produkto pagrindas. Absoliuciai daugumoje praktiniu atveju, prastesne gelezis ir gera programine iranga bus visada geriau, nei gera gelezis ir prasta programine iranga. Siais teiginiais noriu pasakyti viena dalyka – programine iranga yra daug svarbiau uz aparatine – beveik visais atvejais.

    Grizkime prie musu paprastu vartotoju. Cia – lygiai tas pats. Vartotojas absoliuciai didziaja laiko dali saveikoje su kompiuteriu savo demesi koncentruoja ties OS ir TPI, su kuo TIESIOGIAI saveikauja. Programinis patogumas, stabilumas, funkciuonalumas is esmes realizuojami butent per OS ir TKPI.

    Prie esmes. OSX – Apple \"nuosava\" OS, realizuojanti esminias tamstos minetas Apple savybes, kurias jie dabar pateikia vietoj buvusio \"iskirtinumo\" deklaravimo ir esminis cia momentas yra tas, kad OSX yra iskirtine OS, gaunama tik \"esclusive\" su MAC kompiuteriu. Tai yra kertinis MAC pardavimu akmuo.

    Sakysi, jog be OS ir TKPI labai svarbu yra ir fizines MAC savybes. Taip, sutinku, svarbu – bet ne svarbiausia. Butent ta ir norejau pasakyti, kad jei MAC pradetu buti gaminami tik su Windows, mano asmenine nuomuone, juos momentaliai istiktu katastrofa, nes tokiu atveju, MAC butu tik dar vienas Windows PC , tik su geresne ar kokybiskesne gelezim – taciau yra vienas bet: imantresnio dizaino, kokybiskesnes ar dar kuom nors \"idomesnes\" TIK gelezis Windows platformai siulo daug kas, ir konkuruoti be savo nuosavos OS ir TKPI (kas, kaip minejau, yra kompiuterio pagrindas) butu ypac sudetinga, nes reiketu iseiti i rinka tik per aparatine dali.

    Tad tas iskirtinumas gal ir nera tiesioginis faktorius ta prasme \"Apple perku tik del to, kad jis iskirtinis\", bet minetos Apple savybes is esmes yra netiesioginio OS ir TKPI iskirtinumo pasekme.

    Visa tai – tik mano subjektyvios teorines prielaidos. Norint isitikinti, ar jos turi prasmes, reiktu praktinio pagrindimo. Tad galima ji pabandyti ir gauti. Tarkim, Tamsta, sprendziant is jusu profilyje pateiktu kompiuterio parametru speju, jog naudojates Apple MAC Mini. Atsakykit saziningai, ar butumet pirkes ta pati MAC Mini, jeigu jis butu be OSX o tik su Windows? 🙂

  22. adijux parašė:

    nanoWorld, Mac OSX turi TextMate, kurio Windows operacinėje sistemoje nėra ir jokios man tinkamos alternatyvos nepavyksta atrasti. Dirbu pagrinde su web projektais ir mane kartais erzina, kad nėra tinkamų MAN įrankių darbui. Visokie notepad++ man nepatinka, prigrūsti visokiu šlamštu. Tas pats su Dreamweaver. Žinau, kad realiausia alternatyva TextMate\’ui yra E-Text Editor, tačiau man jis pasirodė griozdiškas ir, tiesą sakant, gana lėtai veikė. Daug vilčių teikė redaktorius pavadinimu „InType“, tačiau kūrėjai visiškai apleido jį ir jis taip iš Alpha stadijos neišlipo. Šiuo metu naudoju SublimeText, kuris yra arčiausiai mano asmeninių reikalavimų, tačiau jis irgi po kol kas dar nepilnai paruoštas visakeriopam naudojimui. Tačiau manau, kad anksčiau ar vėliau SublimeText taps tikrai brandžiu editoriumi.

    Dabar nepagalvok, kad OSX noriu vien dėl TextMate. Yra daugiau programinės įrangos, kurios Windows sistemoje nėra ir nebus. Be to, OSX kaip sistema yra paprastesnė ir su ja mažiau vargo.

    Žodžiu, iš esmės galėčiau hackintosh\’ą darytis, bet tai ne tas pats. O ir ne stacionaraus kompiuterio man reikia, o nešiojamojo. Tad štai kodėl noriu pirkti MacBook Pro 13\". 🙂

  23. nanoWorld parašė:

    @adijux
    Suprantama. Del \"skonio\" tikrai nesigincysiu :). Tiesiog norejau suzinoti tavo nuomuone siuo konkreciu atveju, nes objektyviu priezasciu, kuo OSX butu \"geriau\" apskritai WEB developing\’e nei kitos OS, nelabai sumasciau.

  24. Pasisiauses parašė:

    nanoWorld,

    Apple produktų \"išskirtinumas\" nieko bendro su jų sėkme neturi.
    Jų sėkmės paslaptis – nesveikai didelis dėmesys smulkmenoms, valdymo paprastumui ir dizainui. Visas šias savybes sudėjus į vieną krūvą, vartotojas gauna labai malonaus naudojimo experience\’ą 🙂 Juk kam gi nepatinka kai viskas TIESIOG VEIKIA? 🙂
    Mano dėdė va neseniai su mano rekomendacija nusipirko macbook pro 13. apie kompiuterius jis nė bumbum, bet tu neįsivaizduoji, koks kaifas yra mokyti žmogų naudotis Mac OSX. Ir jam tas jo Macbook\’as nerealiai patinka dėl trijų dalykų:
    aliuminis korpusas, kurį paėmęs iškart jauti, kad ne kažkokį šūdiną Asus\’ą iš Topo centro laikai….
    baterija, kuri laiko žvėriškai ilgai… Pats išbandžiau – neužmažamas akumas.
    valdymo paprastumas.

    Suprantu, ką tu nori pasakyti, bet tai vistiek nekeičia fakto, kad Apple jau laaaaabai senai nebežaidžia \"išskirtinumo\" korta. Jie jau jau kuris laikas, kaip mėgsta DEMONSTRUOTI, ką jų produktai gali ir/arba KUO jie geresni už konkurentus.
    Pažiūrėk pavyzdžiui į iPad reklamas. Visi klipai vien programų demonstravimas. Pažiūrėk į iPhone reklamas – vien programų demonstravimas…

  25. nanoWorld parašė:

    Sutinku. Sakydamas \"isskirtinumas\", as daugiau omenyje ir turejau ne ta \"isskirtinumo korta\", o tas programas su savo savybemis, kurios skirtos butent ju OS\’ams su savo savybemis, kurie veikia butent tik ju aparatineje dalyje. Taip as ir suprantu \"isskirtinuma\" siuo atveju: Windows ir Linux veikia visur, OSX veikia (legaliai) tik Apple\’o \"gelezyj\", ir taip, OSX, kaip platforma tampa \"isskirtine\". Stai ka turejau omenyje.

    Nenoriu teigti, kad tai gerai, ar blogai – tai tik vienos kompanijos vienas sprendimas, pletojant savo produkcija. Ka norejau teigti, kad Apple MAC\’u sekmes as neisivaizduoju su Linux ar Windows kaip OS, nes neisivaizduoju, kaip jie pasiektu ta \"demesi smulkmenom\" naudodami ne savo OS, ypac, jei ta OS butu Windows 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.