Oficialu: „Intel“ ir AMD stabdo produktų tiekimą į Rusiją ir Baltarusiją

Iki šiol turėjome tik neoficialią informaciją apie tai, kad „Intel“ ir AMD stabdo savo produktų tiekimą į Rusiją ir Baltarusiją. Dabar kompanijos oficialiai patvirtino, kad procesorių, o AMD atveju ir vaizdo plokščių tiekimas į Rusiją ir Baltarusiją yra stabdomas. Tai taip pat liečia ir kompiuterius su AMD ir „Intel“ procesoriais ar vaizdo plokštėmis. Abi kompanijos sako, kad tokių veiksmų imasi dėl to paskelbtų sankcijų, kurias iššaukė Rusijos ir Baltarusijos pradėtas karas Ukrainoje.

Tai reiškia, kad pasibaigus dabartinėms AMD ir „Intel“ produktų atsargoms naujų tiekiama nebus ir rusai ar baltarusiai norintys naujo kompiuterio, procesoriaus ar vaizdo plokštės gaus juos pirkti užsienyje, jei tik sugebės už jį sumokėti be VISA ir „MasterCard“ banko kortelių, kurios irgi sustabdė veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje.

Based on sanctions placed on Russia by the United States and other nations, at this time AMD is suspending its sales and distribution of our products into Russia and Belarus. It is all AMD products and products we power (PCs, etc) in Russia and Belarus.”

— AMD representative to PC World

10 Komentarai

  1. Tinkinimas parašė:

    Labai gerai. Barbarai privalo brangiai sumokėti už savo karo nusikaltimus.

    • nemesis parašė:

      Man tai idomiau kada EU sumokės už RU kariuomenės finansavimą, Putino laikymą draugu kai jis savo politinius oponentus šaudė, nuodijo Novičiokais ir radioktyviom medžiagom, kalėjimuose kankino, kai savo piliečius už protestus ir kitą nuomonę į kalėjimus sodino ir kankino, už tai kad puldinėjo nuolat kaimynus, kai per RU TV be propogandos kanalų nieko nebuvo, o mes visą tą laiką už visus tuos darbum sakėm – Putinas respects, te tau milijardų, taip ir toliau? Kokią žinią siuntė EU rusijos žmonėms? Kokio palaikymo dabar tikisi „sveika demokratija“ iš rusijos žmonių, kai 20 metų EU sakė Putinui kad jis respects, ir mes jį tiesiogiai finansavom kad jis ir su savais ir su kitais elgtųsi taip kaip dabar elgiasi? EU ir toliau finansuoja ir RU kariuomenę ir policiją. Tai po 20 metų gal iš Rusijos piliečių sveiko proto ir galėsim tikėtis.
      Kiekvienas gaunam tai ko nusipelnėm – nei daugiau, nei mažiau. Dabar reikia susitaikyti su likimu ir tikėtis, kad mes dar galime kažkiek atitaisyti savo sąmoningai padarytas klaidas…

      • Roger2x parašė:

        Siaip tai galima butu sukurti nebloga mema, kai Prancuzijos prezidentas Shirakas pasake Baltijos salims – „Jie praleido gera proga patyleti..“ apie Rusijos ambicijas, dar net laukiniais 90aisiais. Taip kad kas buvo susidures su Mordoru tas visada zinojo kur viskas eina. Keista tik Vengrijos pozicija siais laikais, nors tiesa pasakius net keista turejo gi 1956. bet per visa savo gyvenima nesu susidures nei su vienu vengru todel apie ju mentaliteta negaliu nieko pasakyti

  2. EscO parašė:

    Šiame video(https://www.youtube.com/watch?v=pGhKHC8S8o0) nuo 4:16 aiškina apie šiuos apribojimus, kompanijos ir valstybinės institucijos negalės įsigyti, kalbant apie individualius vartotojus tikriausiai jų tai neliečia. Nors prekybos kanalams užsidarius tikriausiai niekas nepateks į šalį. Spekuliuoju, kad iš kinijos pradės daug kas tekėti

  3. Nukainotas parašė:

    Teisingai. Zombių ir bailių tauta tegul pleškina savo elbrusus.

  4. EgidijusL parašė:

    Per chuilostano propagandinius kanalus eina info, jog čipus ims iš Baltarusijos, kuri jau labai pasistumėjo technologiniame procese. Žodžiu, ims per aplink ir skelbs kaip lukašenkos proveržiu technologijose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.