Paaiškėjo RX 6500 XT ir RX 6400 specifikacijos

„Navi 24“ grafikos procesorius yra paskutinė dėlionės dalis RX 6000 serijoje. Šis mažytis lustas varys žemos spartos vaizdo plokštes, kurios yra skirtos nereikliems žaidėjams. Iš „Navi 24“ lusto tikimasi dviejų modelių: RX 6500 XT ir RX 6400.

„Radeon RX 6500 XT“ turės pilnai įgalintą „Navi 24“ lustą su 1024 stream procesoriais. Atminties posistemė susidės iš 64 bit valdiklio ir 4 GB atminties buferio. Atmintis bus 14 Gbps ir tai duos 112 GB/s duomenų pralaidumą. Kol kas grafikos procesoriaus dažniai nėra žinomi, kaip ir TBP (Typical Board Power) reitingas. Šaltinis atskleidė tik tiek, kad sistemai su RX 6500 XT bus rekomenduojamas 400 W maitinimo blokas.

„Radeon RX 6400“ lustas bus apkarpytas iki 768 stream procesorių. Atminties posistemė bus tokia pati: 64 bit valdiklis ir 4 GB GDDR6 14 Gbps atmintis. Teigiama, kad šiai vaizdo plokštei nereikės papildomo maitinimo ir jos TBP reitingas bus mažesnis nei 75 W.

Šios abi vaizdo plokštės bus skirtos 1080p raiškai, bet nenaudojant aukščiausių nustatymų naujausiuose žaidimuose. RX 6500 XT ir RX 6400 bus išleidžiamos 2022 metų pirmame ketvirtyje. Pirmiau pasirodys RX 6500 XT, o po to bus išleista RX 6400. Šių vaizdo plokščių kainos dabar nežinomos.

8 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    6500XT turėtų būti RX580/5500XT/1650S lygis iš ~140mm2 lusto. Normalioj rinkoj kainuotų €100-€150, bet kasėjų nusiaubtoje GPU rinkoj- MSRP bus kokie €200+, o parduotuvėse ir ~€300 turbūt dar ne riba.

    • kernelis parašė:

      Pretty much. Relyso metu gal ir bus galim kuri laika arti MSRP gauti is uzsienio shop’u. Bet isleidimas bus pavasari, tai gal dar pamazes tas crypto 🙂

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Aš tikėjausi, kad dėl kripto pasiūla iki šio laiko jau pasitaisys, bet taip neatsitiko. Normalesnių kainų, mano nuomone, galime sulaukti tik tada, kad pasibaigs ETH kasimas. Pagal esamas prognozes tai bus neanksčiau kaip 2022 vasarą, o gal net rudenį ar žiemą. Tuo pačiu tai nėra garantas, kad AMD su NVIDIA pripratę prie tokių maržų riebių kainas vis tiek laikys didesnes nei turėtų. Nors, po ETH kasimo pabaigos rinką užtvindys dėvėtos kastos kortos, gal ir bus naujų kainos padorios. Pažiūrėsim.

        • kernelis parašė:

          As dar siek tiek vilciu turiu del Intel ARC isleidimo. Intel’iui nelabai prasminga GPU atiduot kasejams, kad ir pelnas geras. Jiems reikia actual market share’o, kad zaidejai ir gamedev’ai naudotu tas kortas. Gal sumastys kokiu nors protingu budu gauti ju kortas pastariesiems. Cia aisku jeigu Intel nori rimtai konkuruot consumer rinkoje – kas nera garantija.

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Kažkaip nelabai tikiu, kad Intel bus good guy, bet negali žinoti. Be to, jie pas TSMC gamins, vietos tikrai nėra ant konvejerių, tai rinkos neužtvindys, nebent gamina jau nuo vasaros šios ir tikrai tik tvarkyklės neleidžia į rinką išeit.

          • iTroubl3 parašė:

            O aš kaip tik pagalvojau, kad Intel savo kortas pradeda gaminti dėl kasimo pamatę kaip konkurentai lobsta iš kasėjų 😀

            • kernelis parašė:

              Intel dGPU developina pirmiausiai del duomenu centru, kad galetu pasiulyti alternatyva NVIDIA produktams ir turetu pilna solution’a AI workload’ams. Consumer rinka jiems yra antraeile. Parduoti GPU kasejams jiems nera prasmes, nes tas pats silicis enterprise’e uzdirbtu dar daugiau, nei ispustos consumerines GPU kainos. Esminis klausimas yra, ar Intel’is turi long term strategija konkuruoti su NVIDIA ir AMD consumer segmente ar ne. Jeigu turi, jiems reikes gero support’o is visos zaidimu ir PRO softo ekosistemos, kas susije su ju GPU, o to dalyko negausi, jeigu viska, kas skirta consumer rinkai, parduosi kasejams. Tai tik short term profit’as.

              TSMC resursai riboti, bet yra tam tikru skirtumu: AMD savo TSMC wafer’iu dali naudoja visiems savo produktams, o Intel’is naudos tik konkreciai GPU. Intel’io GPU kiekis gali buti, bent teoriskai, ne prastesnis, nei AMD, nors vargu ar, prilygstantis NVIDIA’ai, nes pastaroji naudoja Samsung 8N. Be to, duomenu centrai nesoks pirkti Intel enterprise GPU dideliais kiekiais is karto, nes CUDA jau yra establishint’as de facto GPGPU standartas, bet Intel’iui vistiek reikes realizuot silici kazkokia produkto forma. Zodziu yra daug kintamuju, o kaip bus tiksliai, parodys ateitis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.