Paskaičiuota, kiek kompanijos praras dėl prekybos draudimo su „Huawei“

Prekybos draudimas su „Huawei“ atsilieps ne tik patiems „Huawei“ bet ir kompanijoms, kurios tiekia įvairią įrangą kinams. Tarp prarasiančių pinigus yra „Intel“, AMD, „nVidia“, „Qualcomm“ ir daugelis kitų. Skaičiuojama, kad JAV kompanijos iš viso neteks apie 11 mlrd. JAV dolerių pajamų dėl draudimo prekiauti su „Huawei“.

„Goldman Sachs“ pateikia savo skaičiavimus, kas kiek praras. „Intel“ neteks apie 84 mln. JAV dolerių pajamų, o tuo tarpu AMD praradimai bus 28.66 mln. JAV dolerių. Nors AMD praras mažiau pinigų, bet žiūrint į visas kompanijų pajamas, AMD šios netekties bus paveikti kiek daugiau už „Intel“, nes didesnis procentas pajamų buvo gautas būtent iš „Huawei“. AMD pajamos iš „Huawei“ sudarė 2 % visų pajamų, o „Intel“ tai yra 1 % visų pajamų. Pavyzdžiui, „Qualcomm“ dėl draudimo prekiauti neteks 5 % savo pajamų, o „nVidia“ praradimai sieks tik 1 %.

5 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Realiai gali prašyti kompensacijos dėl tokios chujne

  2. SiurbliuMeistrs parašė:

    Čia tau ne kokie ES fondai kur kaip koks ūkininkas gali gauti kompensacijas už beleką, net ir už tai, kad nemoki ūkininkauti 🙂

  3. AqTrap parašė:

    Dabar jau ir su ARM nebegalės bendradarbiauti

    • AqTrap parašė:

      Jeigu dar turi savo OS, aišku kažin kiek norės naudoti tai be ARM negalės savo Kirin procus kept. Tai net neįsivaizduoju kas bus, antrasis šaltasis karas (elektronikoje ir apskritai sankcijos prekėms)

      • AqTrap parašė:

        Nes dabar jau viskas įsibėgėja, Kinija berods žada nebetiekti retuosius metalus. Žiūrėk, Kinija uždės ban’ą Tesloms, JAV auto, o pas Kinija auto rinka didelė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.