Paviešinta „Ryzen“ procesorių apžvalga

Vakar rašėme, kad greitu metu turi būti paviešinta „Ryzen“ procesorių apžvalga spausdintame žurnale Prancūzijoje. Kaip ir buvo galima tikėtis, išėjus žurnalui pamatėme nuotraukas ir internete.

Apžvalga nėra labai išsami, bet kai ką sužinome. Žaidimuose (GTA 5, „GRID Autosport“, „Battlefield 4“, „ARMA 3“, X3:TC, „Witcher 3“ ir COH2) naujieji „Ryzen“ už pirmtakus kiek greitesni, suprantama,  dėl išaugusio dažnio. „Ryzen 7 2700X“ buvusį flagmaną „Ryzen 7 1800X“ lenkia 4 %. Ne daug, bet vis šis tas. Kaip ir seniau „Ryzen“ atsilieka nuo 8 kartos „Core“ procesorių.

Žvelgiant į sintetinius testus viskas apsisuka. „Ryzen 7 2700X“ savo pranašumą prieš „Ryzen 7 1800X“ parodo akivaizdžiai, tuo pačiu lenkiamas ir „Core i7-8700K“ procesorius. Pranašumas beveik 10 %.

Jei pamenate vakar buvo kalbėta, kad apžvalgoje bus atskleidžiama ne tokia gera žinia apie „Ryzen“. Paaiškėjo, kad omenyje turėtos kiek išaugusios elektros sąnaudos. „Ryzen 7 2700X“ dabar naudoja maždaug 13 W daugiau nei „Ryzen 7 1800X“, tai yra visai nieko, nes procesoriaus ir TDP reitingas didesnis. Kiek prasčiau atrodo „Ryzen 5 2600“ sąnaudos, jos panašios kaip ir „Ryzen 5 1600X“. Šių procesorių ir sparta kone identiška, kas reiškia, kad AMD visai nepavyko pagerinti energetinio efektyvumo, nors tai mums buvo žadėta.

Reikia pridurti, kad apžvalga buvo daroma su A320 pagrindine plokšte. Galbūt naudojant X470 pagrindines plokštes sparta bus vienu kitu procentu didesnė dėl XFR 2.0 palaikymo.

5 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Kazkas neto cia su sitais refresh ryzenais :/

  2. cadet parašė:

    Tikrai keista kodel ant A320 bande. Ir kaip čia su tu energetiniu efektyvumu, kad jis liko toks pat. t.y. didėjo dažnis didėjo Watai. GlobalFoundries kažkaip nesiseka gaminti?

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Efektyvumas neprivalo buti tiesinis – kas galioja ~3GHz, dar nereiskia, kad galios ir ~4GHz. Kitas dalykas, is tokios info apie energetini efektyvuma nelabai kazka galima spresti, bent jau tiksliai. Tam reiketu palaipsniui kelti dazni nuo min iki max ant visu branduoliu, isjungus visus turbo, power mng ir pan. funkcijas, deti max load’a ir matuoti suminius amperus ant CPU koju, o tada isbrezti grafika. Kad galutinis performancas nedaug pasikeite, dar nereiskia, kad fizinis efektyvumas nepasikeite, nes perf priklauso nuo daug kitu kintamuju. Zodziu reikia sulaukti normaliu review.

    O siaip tai to ir reikejo tiketis. GF 12LP tai siek tiek patobulintas tas pats 14LP, ten didelio skirtumo siaip but negali. Labiau pacios platformos refinement’as ir tiek, gal RAM geriau palaikys ir pan. Matysim.

  4. IFeelYou parašė:

    Na stebuklo jokio manau čia niekas ir nesitikėjo, tačiau +300 Mhz ir ~-10 ns nuo latency manau yra visai gerai už tą pačią kainą. Nuo taktinio dažnio padidėjimo žaidimų sparta tikrai turėtų kažkiek išaugti, ypač CPU-bound žaidimuose, tokiuose kaip StarCraft ar CS-GO. O visiems kitiems ir taip dažniausiai bottleneckina GPU, ypač ant didelių rezoliucijų.
    Sakyčiau 2700X labai dėmesio vertas pirkinys žmogui, kuriam reikia galingo CPU ne tik pažaisti, bet ir rimtesniems darbams.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.