PCI-Express 4.0 standarto sulauksime kitais metais (papildyta)

 

Kitai metais sulauksime PCI-Express 3.0 jungties atnaujinimo. Dabartinis standartas su mumis jau šešis metus ir jau kiek atsilieka nuo seniau vykusio šios jungties atnaujinimo ciklo.

Su naujuoju PCI-Express 4.0 standartu gausime dvigubai išaugusį duomenų pralaidumą, o jis turi debiutuoti 2017 metais. Nors duomenų pralaidumas ir išaugs dvigubai, bet spartos padidėjimo žaidimuose tikėtis neverta.

Pateikta skaidrė taip pat užsimena ir apie PCI-Express 5.0 standartą, jo specifikacijos kol kas neaiškios, nežinoma ir šios jungties pristatymo data.

PCIExpress-4-PCIExpress-5

Papildymas:

PCI-Express 4.0 prie padidėjusio duomenų pralaidumo pasiūlys ir kitą labai gerą savybę. Naujojo standarto PCIe 4.0 jungtis galės tiekti iki 300 W elektros energijos, kai dabartinė PCIe 3.0 gali paduoti tik 75 W. Tai leistų gamintojams atsisakyti papildomo maitinimo ant beveik visų vaizdo plokščių. Bet veikiausiai papildomas maitinimas ant vaizdo plokščių neišnyks labai sparčiai, nes gamintojai norės išlaikyti atgalinį suderinamumą su PCIe 3.0.

Teisinga informacija apie PCI-Express 4.0 elektros tiekimo galimybes

19 Komentarai

  1. Minde parašė:

    turetu isaugti m.2 , sata jungciu pralaidumas, zodziu SSD svarbi naujiena.

  2. samanius1124 parašė:

    smulkius failus bent pakeltu iki 100mb/s, siknon tas linijinis

  3. IFeelYou parašė:

    m.2 pralaidumas ir taip toks, kad niekas kas nebenchmarkina nieko nepajunta. PCIe 4 esmė bus kad nebereikės jokių laidų į VGA, nes bus galima perduoti 300W ir daugiau.

    PS. Nors man su R9 295X2 turbūt reikės dar 🙂

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Tas 300W elektros tiekimas skamba fantastiškai, bet kaip jau parašiau papildyme, nemanau, kad papildomi maitinimo kontaktai ant VGA išnyks, dėl atgalinio suderinamumo būtinybės. Bet gal bus galimybė prie jo nieko nejungti, vien tai būtų labai puiki naujovė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.